WhatsApp ile gelen dolandırıcılığa dikkat!

WhatsApp ile gelen dolandırıcılığa dikkat!

WhatsApp uygulamasıyla birlikte yeni bir dolandırıcılık türü ortalıkta dolaşıyor. WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için 0,99 doları talep ediliyor. Peki WhatsApp ücretli oluyor şeklinde gelen mesajlara karşı ne yapılmalı?

WhatsApp, küçük işletmeler için ücretsiz Android uygulaması WhatsApp Business’ı kullanıma sunduğunu açıklamıştı. WhatsApp Business, insanlar ve işletmelerin daha hızlı ve basit bir şekilde iletişim kurmasını sağlayacak. Şimdiyse WhatsApp uygulamasıyla birlikte yeni bir dolandırıcılık türü ortalıkta dolaşıyor. WhatsApp'ı kullanmaya devam etmek için 0,99 doları talep ediliyor. Peki WhatsApp ücretli oluyor şeklinde gelen mesajlara karşı ne yapılmalı.

Birçok kullanıcı WhatsApp Inc. tarafıdan gönderilmiş gibi görünen ve WhatsApp'ın ücretli olacağına dair bir mesaj almaya başladı. Gelenb mesajda ise "Aboneliğiniz sona erdi. Hesabınızı doğrulamak ve 0,99 dolar karşılığında ömür boyu abonelik almak için bu bağlantıya tıklayın." yazıyor.

fft16_mf10672975.jpeg

Tabii ki, ödeme yapmanız için kredi kartı numaranız, şifreniz, kullanıcı adları gibi şeylere izin vermeniz gerekiyor. Bu şekilde, birileri kişisel bilgilerinizi çalmaya ve daha sonra kullanmaya çalışıyor. Eğer böyle bir mesaj aldıysanız hiçbir şekilde inanmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bu mesajların WhatsApp uygulaması ile ilgisi yok.

WhatsApp ücretsiz bir uygulama ve kullanmak için parayla abonelik satın almak zorunda değilsiniz.

Gelen mesajı silin ve yok sayın.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.