WhatsApp iPhone için yeni bir özelliğe kavuşuyor! Asılsız bilgilere dikkat

WhatsApp iPhone için yeni bir özelliğe kavuşuyor! Asılsız bilgilere dikkat

WhatsApp, iPhone özellikleri için yeniliği kullanıma almaya hazırlanıyor. 

Facebook’un sahip olduğu ve dünya genelinde yüzlerce milyon kullanım sayısına sahip olan uygulama, bu alandaki hakimiyetini sürdürmek için kullanıcılardan gelen geri bildirimlere kulak veriyor. Öte yandan kullanıcıları şaşırtacak yenilikler de uygulamaya ekleniyor.

Hem Android hem de iOS cihazlar için çalışmalarını sürdüren WhatsApp, bazı yenilikleri belirli cihazlarda denemeyi uygun görüyor. Bu habere konu olan yenilik de iOS cihazlara geldi. Fotoğraf mesajlarına odaklanan firma, yönlendirilen fotoğraflara özel etiket getirmişti. Bu etiketle birlikte fotoğrafı internette arama özelliği de gelecek.

Mesajlarda güvenliği sağlamak ve bilgi kirliği ile yalan haberleri engellemek isteyen uygulama, bir fotoğrafın dört veya daha fazla kez “iletilmesi” sonrasında bir arama butonu gösterecek. WhatsApp iPhone özellikleri içinde yeni olan bu buton sayesinde, tekrar tekrar gönderilen fotoğrafın ne olduğu, kaynağının neresi olduğu vb. bilgilere ulaşılabilecek.

WhatsApp’ın, uzun zamandır yalan haberleri yayan, mesajlara ve hesaplara karşı mücadele ettiği biliniyordu. Bu özellik sayesinde birçok kez gönderilen fotoğrafların asılsız bilgi içerebileceği kullanıcılara anlatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.