WhatsApp istediğini yaptı: Yüzde 70 azalma!

WhatsApp istediğini yaptı: Yüzde 70 azalma!

Görüntülü görüşme konusunda kişi sayısını artıran WhatsApp, bir yandan da koruyucu önlemler almaya devam ediyor.

Kullanıcılarını Corona virüsünün neden olduğu panik ortamından korumak isteyen yetkililer, “bir kişiye yalnızca bir ileti” özelliğini aktifleştirdi. Bu sistem, viral mesajların veya yanlış bilgilerin yayılmaması için piyasaya sürüldü.

İlgili sınırlama öncesinde aynı mesaj 5 farklı kişiye veya gruba iletilebiliyordu. Yeni sınırlama kuralı ile beraber artık bir mesaj sadece tek seferde tek bir kişiye iletilebiliyor. Bir mesaj bir kişiye beş kere iletilirse ilgili mesaj bir başka kişiye (belirli bir süre için) daha iletilemiyor. Bu kural, bir mesaj bir kişiye toplamda 5 defadan fazla gönderildiğinde devreye giriyor. Yeni uygulamadan memnun olan WhatsApp, mesaj sınırlama düzenlemesinin 2 hafta içerisinde çok olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade etti. 

Deneyimli firma yaptığı açıklamada iletilen mesajların sayısında yüzde 70’lik bir azalma gördüğünü söyleyerek şöyle konuştu: “WhatsApp, viral mesajlarla başa çıkmak için üzerine düşeni yapmak konusunda kararlı olan bir şirkettir.”

“Kısa bir süre “çokça iletilen mesajlar” özelliği sayesinde bu tarz mesajların sadece bir sohbette yer almasını sağladık. Bu değişiklik, WhatsApp’ın kişisel ve özel görüşmeler için özel bir yere sahip olmasını sağlıyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.