WhatsApp kaybolan mesajları etkinleştirme yolları!

WhatsApp kaybolan mesajları etkinleştirme yolları!

WhatsApp kaybolan mesajları etkinleştirme nasıl yapılır?

WhatsApp kaybolan mesajlar, bir süredir kullanımda. Süreli mesajlar ile ilgili bilmen gerekenlere ve nasıl etkinleştireceğine dair tüm detaylar için hemen oku!

WhatsApp, gün geçtikçe uygulamaya yeni özellikler katmaya devam ediyor. İşte kaybolan mesajlar, uygulamadaki ismiyle süreli mesajlar.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar ile İlgili Bilmen Gerekenler

Süreli mesajlar özelliği, sadece etkinleştirdikten sonraki mesajları etkileyecek. Etkinleştirilmeden önce gönderilen ve alınan mesajlar, bu özellikten etkilenmeyecek.

Süreli mesajları, bireysel sohbetlerde her iki kullanıcı da etkinleştirebilecek ve devre dışı bırakabilecek.

Grup sohbetlerinde süreli mesajları yalnızca yönetici etkinleştirebilecek ve devre dışı bırakabilecek.

Bir kullanıcı yedi günlük süre içinde WhatsApp’ı açmazsa mesaj kaybolacak. Ancak WhatsApp açılana kadar mesajın ön izlemesi bildirimlerde görünmeye devam edebilecek.

Bir kullanıcı süreli bir mesajı cevapladığında, alıntılanan metin yedi gün sonra bile sohbette kalmaya devam edebilir.

Bir sohbette süreli mesajlar özelliğinin devre dışı olduğunu ve o sohbete herhangi bir mesajın iletilerek gönderildiğini farz edin, işte bu iletilen mesajlar oradan kaybolmayacak.

Kullanıcılar mesaj kaybolmadan önce yedekleme oluştururlarsa süreli mesaj yedeklemeye de dahil edilecek. Süreli mesajlar, kullanıcılar yedeklemeyi geri yüklediğindeyse silinecek.

Süreli mesajlar özelliğinin temel amacı, sizin bir sohbette gönderdiğiniz mesajların belli bir süre içinde otomatik olarak silinmesini sağlamak. Buna, bir başka mesajlaşma uygulaması olan Signal’i kullandıysanız oradan aşinalığınız mutlaka vardır. Hem bireysel hem de grup sohbetlerinde bu özellikten yararlanabilirsiniz.

25.jpg

Bu özelliği açtığında daha önceki mesajların bundan etkilenmeyecek ve kaybolan mesajları aktif ettiğin günden sonraki mesajların için geçerli olacak.

Bir mesajın sonsuza dek kalması yerine 7 gün sonra kaybolmasını sağlayan bu özellik, sohbetlerin hafiflemesini ve daha fazla gizlilik sağlayacak.

Kullanıcı WhatsApp’a yedi gün boyunca girmezse süreli mesaj yine de silinecek. Ancak cihazın bildirimlerinde hala bu mesaj gözükebilir.

Kaybolan bir mesaj, süreli mesaj özelliği kapalı olan bir sohbete iletilirse bu mesaj silinmez. Süreli bir mesaj, kaybolmadan önce yedeklenirse silinmez ancak bu yedeğin geri yüklenmesi durumunda bu mesaj silinecek.Süreli mesajlar, video ve fotoğraflar için de geçerli. Paylaşımdan 7 gün sonra bu tür medyalar da silinecek. Ekran görüntüsünü alma, başka bir cihaza aktarma veya otomatik indirme yoluyla bu medyaların kaybolması engellenebilir.

Şimdi bu özelliğin nasıl kullanılacağına geçelim. Ayrıntılar için devam edin.

WhatsApp Kaybolan (Silinen) Mesajlar Nasıl Kullanılır?

Bu yeni özelliği aşağıdaki adımları izleyerek sohbetlerinde uygulayabilirsin. Silinen mesajları açmak için aşağıdaki yönergeleri takip edin:

1- Uygulamayı aç. Bu özelliği kullanmak istediğin bireysel ve grup sohbetine gir.

2- Sayfanın sol üst köşesindeki kişi veya grup ismine tıkla.

3- Profil sayfası açılacak, sayfayı aşağıya doğru kaydırarak Süreli mesajlar seçeneğine dokun.

4- İlk defa etkinleştirilirken bilgilendirme mesajı gösterilecek, bunu oku ve Devam’a dokun.

5- Süreli mesajları açıp açmamak istediğin sorulacak. Açık seçeneğine dokunarak kaybolan mesajları etkinleştir.

Geri gelerek sayfadan çık. Hepsi bu kadar. Eğer kaybolan mesaj özelliğini kapatmak istersen 3. adımdan sonra artık bilgilendirme mesajları gelmeyecek, doğrudan Kapalı seçeneğini işaretleyebilirsin.

Bir mesajın sonsuza dek kalması yerine 7 gün sonra kaybolmasını sağlayan bu özellik, sohbetlerin hafiflemesini ve daha fazla gizlilik sağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.