WhatsApp kendi kendini imha eden fotoğraflar özelliği getiriyor

WhatsApp kendi kendini imha eden fotoğraflar özelliği getiriyor

WhatsApp uygulaması ile ilgili güvenilir sızıntıları ile tanıdığımız WABetaInfo‘ya göre; kendi kendini yok eden görüntüler test edilmeye başlandı.

Uygulama içi ekran fotoğraflarıyla birlikte sızdırılan özellik bizlere ne gibi bir yenilikle karşılaşacağımızın ilk somut ipuçlarını verirken; aynı zamanda işlevselliği konusunda ayrıntı paylaşmaktan da kaçınmadı.

Sızdırılan görüntülere göre WhatsApp, herhangi bir grup konuşması ya da bireysel görüşme içerisinde fotoğraf paylaşmak isteyen kullanıcılara ek seçenekler hazırlıyor. Bu opsiyonların arasında kullanıcılar; paylaşacakları görüntüyü diğer kullanıcıların WhatsApp’tan dışarı aktaramamasını ve sohbetten ayrılır ayrılmaz görüntünün imha edilebilmesini seçme hakkına sahip oluyor.

basliksiz-1-130.jpg

Farkında olmayanlar için WhatsApp 2020’nin Kasım ayında kendini imha eden mesajlar özelliğini resmen yayınlamıştı. Aynı özellik yakın bir zaman önce Instagram kullanıcıları için de tanımlanırken; şimdi Facebook yazılımcıları bu fonksiyonu daha geniş çaplı kullanmayı amaçlıyor.

Bu doğrultuda fotoğraf ve videolar için de aynı desteğin sunulması için çalışılmakta. Şimdilik söz konusu yeniliğin ne zaman uygulamaya ekleneceği bilinmiyor. Fakat yakın dönemlerde özelliğin resmen kullanıma sunulabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.