WhatsApp kullanamayacak iPhone'lar belli oldu

WhatsApp kullanamayacak iPhone'lar belli oldu

WhatsApp, milyonlarca iPhone kullanıcısını ilgilendiren yeni bir karar aldı. 

Popüler mesajlaşma uygulaması aldığı yeni karar ile artık iOS 9 işletim sistemine sahip iPhone’lara güncelleme sunmayacak. WABetaInfo‘nun haberine göre ilk etapta güncelleme desteğinin çekileceği uygulama, daha sonra iOS 9 kullanıcıları tarafından erişilemez hale gelecek.

Hatırlayacağınız üzere Apple, iki yıl önce iPhone 5‘in altındaki cihazlarına iOS 10 desteği vermeyi bıraktı. Bu bağlamda WhatsApp’ın aldığı karar doğrultusunda iPhone 4 ve 4S modelleri artık mesajlaşma uygulamasından güncelleme alamayacak.

kapak_141210.jpg

WhatsApp’ın aldığı bu kararın, gelişen uygulama özelliklerinin eski nesil cihazlarda kararlı bir şekilde çalışılamayacağından kaynaklandığı düşünülüyor. Eldeki verilere göre hali hazırda milyonlarca kullanıcı halen iOS 9 işletim sistemini kullanmaya devam ediyor. Yani bu kararla birçok WhatsApp kullanıcısı mağdur olacak.

Bilindiği üzere son dönemde veri politikası sebebiyle sık sık gündeme gelen uygulama, topladığı tepkiler sonucunda pek çok kullanıcı kaybetti. Kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutulduktan sonra politika konusunda geri adım atan uygulama şimdi çeşitli güncellemeler ve atılımlar ile kullanıcıların tekrar güvenini kazanmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.