WhatsApp kullanıcı sözleşmesi için son gün 15 Mayıs

WhatsApp kullanıcı sözleşmesi için son gün 15 Mayıs

WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesi için verdiği süre haftaya doluyor. Yeni kullanıcı sözleşmesi konusunda kararlılığını sürdüren WhatsApp, henüz sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların ne tür yaptırım ile karşılaşacağını açıklamadı.

Aralık 2020’de yeni sözleşme ile ilgili açıklama yapan şirket, birçok kullanıcı tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Hükümetlerin ve kullanıcıların tepkisini çeken olayın ardından WhatsApp, geri adım atmak zorunda kaldı.

WhatsApp yeni kullanıcı sözleşmesi ile gündemde

Facebook çatı şirketine ait olan uygulamalar, sanının aksine Aralık ayından bu yana yaklaşık 150 milyon aktif kullanıcı kazandı. Yeni sözleşme duyurulduktan sonra WhatsApp uygulamasını silenlerin çoğu belli bir süre sonra tekrar yükledi.

whatsapp-kullanici-sozlesmesi-ile-ilgili-yeni-gelisme-1.jpg

WhatsApp sözcüsü, “WhatsApp’ın yenilenen kullanıcı sözleşmesi hakkında bilgilendirdiği kullanıcıların büyük çoğunluğu güncellemeyi kabul etti. Uygulamamız büyümeye devam ediyor. 15 Mayıs’ta sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcılara şimdilik herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.” ifadelerini kullandı.

Birkaç hafta içerisinde sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların uygulamanın bazı özelliklerini kullanamayacağı tahmin ediliyor. WhatsApp, 2016 yılında değiştirilen gizlilik politikası sayesinde telefon numaraları ve cihaz bilgileri gibi belirli hassas verileri Facebook ile paylaşıyor.

Bazı kullanıcılar, WhatsApp’ın katı kurallar uygulaması halinde Facebook’a ait hiçbir ürünü kullanmayacağını belirtiyor. Apple ile veri gizliliği konusunda sorun yaşayan Facebook, hem kullanıcı sözleşmesi hem de diğer uygulamalardan veri elde etme ile ilgili çalışmalarına devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.