WhatsApp kullanıcıları dikkat!

WhatsApp kullanıcıları dikkat!

WhatsApp, siber saldırganların seçilmiş bir grup kullanıcıyı şu sıralar hedef aldığını duyurdu.

Gelişmiş bir casus yazılımın, mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden hedeflenen cep telefonlarına bulaştığı bildirildi. Popüler mesajlaşma platformu Whatsapp'ın başı casus yazılımla dertte. Financial Times gazetesi, İsrailli yazılım firması NSO Grup'un geliştirdiği casus yazılımın, WhatsApp uygulamasını kullanan cep telefonları ve  diğer cihazlara bilgisayar korsanları tarafından uzaktan yerleştirilebildiğini  yazdı.

WhatsApp'ın sözcüsü de kötücül yazılımın, uygulamanın arama fonksiyonu  üzerinden sadece cevapsız çağrılar yoluyla telefonlara sızabildiğini ifade etti. Yazılımdan etkilenen kullanıcı sayısının bilinmediğini ancak  kullanıcıların seçilerek hedef alındığını belirten sözcü, şirketin bu durumu ay  başında fark ettiğini söyledi. WhatsApp, dün 1,5 milyar kullanıcısından önlem olarak uygulamayı  güncellemelerini istemişti. NSO Grup ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

İsrail şirketinin geliştirdiği bir casus yazılımın ismi, Suudi  gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde geçmişti. Toronto Üniversitesine bağlı Citizen Lab kuruluşu, Suudi Arabistan'ın  NSO Grup'tan aldığı "Pegasus" adlı casus yazılım teknolojisiyle Kaşıkçı'yı  izlediğini ortaya çıkarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.