WhatsApp kullanıcıları dikkat! Grup gizlilik ayarı nasıl değiştirilir?

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Grup gizlilik ayarı nasıl değiştirilir?

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp gizlilik sözleşmesi iki gün önce resmen yürürlüğe girdi. Hemen ardından diğer mesajlaşma platformlarına geçmek isteyen kullanıcılar da arayışa başladı.

Bu süreç içerisinde sözleşmeyi onaylama konusunda kararsızlık yaşanırken, ortaya çıkan bir iddia gündeme oturdu. Buna göre WhatsApp tarafından grup gizlilik ayarları yeni bir güncelleme ile değişti. Peki bu gizlilik ayarı nedir?

WhatsApp grup gizlilik ayarı nasıl değiştirilir?

WhatsApp, kullanıcıların onayına sunduğu veri gizliliğini tehlikeye düşüren sözleşmeye onay vermeyen kullanıcıların hesaplarının 120 gün içerisinde kapatılacağı açıklanmıştı. WhatsApp bu kararından geri adım atarken, yeni bir iddia gündeme geldi.

whatsapp-gizlilik-ayari-3-sdn.jpg

Uygulama içerisinde yer alan grup gizlilik varsayılan ayarlarının değiştirildiği öne sürülüyor. Bunun üzerinde kullanıcılar bu ayarları değiştirmenin yolunu aramaya başladı.

Kişi listenizde kayıtlı olmayan veya tanımadığınız numaraların sizi herhangi bir gruba dahil etmesinin önüne geçmek için gerekli ayarlara göz atalım. İşte WhatsApp gizlilik ayarları değiştirme adımları:

Adım 1 – Android ya da iOS işletim sistemli telefonunuzda WhatsApp uygulamasını açın.

Adım 2 – WhatsApp Ayarları > Hesap > Gizlilik > Gruplar menüsüne girin.

Adım 3 – “Beni kimler gruba ekleyebilir” seçeneğini Kişilerim olarak değiştirin.

Bu işlemlerden sonra tanımadığınız kişi ve numaraların veya spam botlar sizi herhangi bir sohbet grubuna ekleyemeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.