WhatsApp kullanıcıları dikkat! Sesli mesajlara yeni özellik geliyor

WhatsApp kullanıcıları dikkat! Sesli mesajlara yeni özellik geliyor

WhatsApp’a, sesli mesajlar için yeni özellik geliyor. Mesaj yazmakla uğraşmak istemeyenler için oldukça kullanışlı olan sesli mesajlar, oldukça yaygın kullanılıyor.

WhatsApp‘ın bu sene başlarında duyurduğu yeni veri politikası birçok kullanıcıyı tedirgin etti ve kullanıcılar diğer mesajlaşma uygulamalarına akın etti. Fakat bazı WhatsApp kullanıcıları ise mesaj yazmak yerine sesli mesajlaşmaya geçti. Bunu fark eden şirket, sesli mesajlaşmanın yeni özelliğini yakında kullanıcılarına sunabilir.  WhatsApp, Android beta kullanıcılarına çeşitli tekrar seviyelerinde sesli mesajları dinleme imkanı getiriyor. Bu sayede, daha uzun sesli notları kısa sürede dinlenebileceğinin ve zaman kaybetmeden cevap verebilmenin önü açılacağı söyleniyor. Paylaşılan görsellere bakıldığında 1.0x — 1.5x — 2.0x oynatma seçeneklerinin olduğu görülüyor.

basliksiz-1-221.jpg

Sesli mesajların oynatma hızını değiştirmek için mavi düğmeye basılması gerekiyor. Bu yükseltme, kullanıcıların yalnızca sesli notu gözden geçirmek ve anlamak için hızlı bir özete ihtiyaç duyduğu durumlarda veya grup üyelerinin mesajları nedeniyle önemli sesli mesajların kaçırıldığı bir grup sohbetinde yararlı olabilir. Fakat bu düğmelerin oldukça küçük olması ve azaltma artırma yerine 3 kere basıldığında eski haline gelmesi akıllarda soru işaretlerine yol açıyor.

Sesli mesajlaşmada 1.5x oynatma hızı

Özelliğin daha beta sürümünde belli grupların kullanımında olsa da kullanıcılar oynatma hızının bir an önce yayınlanmasını istiyor. Fakat bu durumda son söz şirkete ait. Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda henüz net bir bilgi yer almıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.