WhatsApp masaüstü bugünden itibaren daha kullanışlı olacak

WhatsApp masaüstü bugünden itibaren daha kullanışlı olacak

WhatsApp masaüstü uygulamasında artık görüntülü ve sesli görüşme yapılabilecek. Aralık ayında sınırlı kullanıma özellik üç ay sonra herkes tarafından kullanılabilir durumda.

WhatsApp’ın Mac ve PC için masaüstü uygulamasının bugün sesli ve görüntülü aramaya başladığını duyuran şirket, hem bilgisayarlardan hem de mobil cihazlardan diğer WhatsApp kullanıcılarına uçtan uca şifreli aramalar sunduğunu açıkladı.

Sesli ve görüntülü arama, WhatsApp için yeni bir fikir değil. Android ve iOS için mobil uygulamalar bu özelliği zaten sunuyor. Mobil sürüme ek olarak mesajlaşma uygulaması, masaüstü arama özelliğini geçen yılın sonunda küçük bir kullanıcı grubuna sunmaya başladı. Ancak bugünden itibaren, bu özelliği artık tüm WhatsApp kullanıcıları tarafından masaüstünde kullanabilecek. Bu sayede tüm WhatsApp’ın  aramayı daha yaygın bir özellik haline getireceği düşünülüyor.

Mevcut görüntülü ve sesli arama özelliği gibi, yeni masaüstü araması da aynı uçtan uca şifrelemeyi vaat ediyor. Yani WhatsApp ve Facebook aramalarınızı göremiyor veya duyamıyor.

whatsapp.0.jpg

Ek olarak şu aşamada masaüstü uygulamasının grup aramalarını değil, yalnızca bire bir aramayı desteklediğini belirtelim. WhatsApp, masaüstünde grup sesli ve görüntülü görüşmeleri için destek suncağına söz verdi. Ancak bunun ne zaman olacağını belirtmedi.

Yeni görüntülü arama özelliğini kullanmak için, WhatsApp masaüstü uygulamasını Mac veya PC’de kurmanız gerekiyor. Bu da mobil cihazlarda zaten WhatsApp kullanıcısı olmanızı gerektirir. Uygulamayı bilgisayarınıza yükledikten sonra, masaüstü uygulamasında oturum açmak için mobil uygulamadan QR kodu taratmanız gerekiyor. Ardından WhatsApp’ın masaüstü sürümünü normal hesabınızla kullanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.