WhatsApp mesajlara sınırlandırma getirdi

WhatsApp mesajlara sınırlandırma getirdi

WhatsApp, bugün mesajların iletilmesine yeni sınırlar getireceğini bildirdi. Bugünden itibaren, beş veya daha fazla kişiye gönderilen iletiler artık yalnızca tek bir kişiye iletilebilecek. 

WhatsApp, yanlış bilginin yayılmasını engellemek için çalışmalara devam ediyor. WhatsApp’in son hamlesi ise mesaj paylaşımı konusunda ek kısıtlamalar getirmek üzerine. Popüler mesajlaşma servisi, kullanıcıların, mesaj yönlendirken yeni bir sınırla karşı karşıya kalacağını söyledi. Bundan böyle bir kullanıcı, beş kereden fazla yönlendirilen bir mesaj alırsa, aynı anda yalnızca tek bir sohbete gönderebilecek.

2019’da 5 olan sınır bu yıl 1’e düştü

WhatsApp, pek çok kullanıcının faydalı bilgiler, anlamlı buldukları komik videolar, capsler ve daha fazla gönderiyi birbirleriyle paylaştığının farkında olduğunu özellikle son zamanlarda bu kullanımın gittikçe daha da arttığını belirtti. Şirket, kullanıcıların, yanlış bilginin yayılmasına ister istemez sebep olabildiğini ve bu yönde önemli bir artış gördüğünü belirtti. Dolayısıyla önlem olarak bu sorunu yavaşlatmak isteyen şirket, mesaj sınırı konusunda çalışmalara başladı.

Örneğin, 2018 yılına kadar, kullanıcılar bir kerede 250 gruba bir mesaj iletebilirken yine aynı yıl bu sayı 20’ye düşürüldü. 2019’da 5’e düşen bu sınır ve şimdi ise 1 taneye dönüştü. WhatsApp, bu önlemlerin dünya çapında mesaj iletimini yüzde 25 azalttığını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.