WhatsApp mesajlarına kısıtlama geldi!

WhatsApp mesajlarına kısıtlama geldi!

Son dönemlerde, yalan ve asılsız haberlerin yayılması ile sıkı bir mücadele veren WhatsApp, önemli bir düzenlemeyi yürürlüğe soktu.

Yeni düzenleme ile birlikte asılsız ve yalan haberlerin tamamen önüne geçmek isteyen WhatsApp, kullanıcılarının artık aynı mesajı peş peşe 5 kullanıcıya gönderebileceğimiz açıkladı. Böylece, anlık mesajlaşma platformunu spam mesajlardan da arındıracak olan WhatsApp, daha önceden 20 olarak belirdiği bu limiti 5 mesaja kadar düşürdüğünü görmekteyiz.

Söz konusu bu uygulamanın gelmesindeki en önemli etkenin Hindistan’da yaşanılan ve 29 kişinin ölmesiyle sonuçlanan linç olayı olarak gösteriliyor.  Hatırlarsanız, Hindistan‘da platform üzerinden çocuk kaçıran çeteler ve pedofillerle ilgili asılsız haberlerin yayılmasından sonra, söz konusu olaylarla ilgisi olmayan 29 kişi linç edilerek feci şekilde can vermişti.

Bu tip halkı kışkırtmak için yayınlanan asılsız haberlerin tamamen önüne geçmek isteyen popüler mesajlaşma platformu, hatırlarsanız tarihinin ilk TV reklamını da sahte haberlere karşı kullanıcılarını uyarmıştı. Benzer olayların yaşanmaması adına, böyle bir düzenlemeye giden anlık mesajlaşma uygulaması, sahte haberlere karşı olan mücadelesini hız kesmeden devam ettiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.