WhatsApp, Snapchat benzeri özellik üzerinde çalışıyor

WhatsApp, Snapchat benzeri özellik üzerinde çalışıyor

WhatsApp, iOS platformu için Snapchat benzeri bir özelliğin denemelerini gerçekleştiriyor. Platform böylelikle, gönderilen fotoğrafları ve videoları bir kez görüntülemeyi sağlayacak.

Yakın zamanda Android beta test kullanıcılarının beğenisine sunulan özellik, 2.21.140.9 sürümüyle iOS beta kullanıcılarının da denemesi için aktif olacak. Yeni özelliğin yanı sıra, uygulama içi bildirim sisteminde yeniliğe gidilmesi de planlanıyor.

WhatsApp yeni özelliğinde ufak bir fark bulunduracak

Özelliğin kullanıma sunulmasıyla, görüldükten sonra kendini yok eden fotoğraf ve videolar göndermek için Snapchat’teki özellik kullanılabilecek. Ancak Snapchat versiyonunun aksine, WhatsApp herhangi birinin ekran görüntü alıp almadığını söylemeyecek.

whatsapp-snapchatten-taninan-ozelligi-iosa-getiriyor-001.jpg
Beta sürümünde kullanıma sunulan başka bir özellik, yeniden tasarlanmış bir uygulama içi bildirimi oldu. Güncelleme ile kullanıcılar artık bildirim başlığında resim, video, GIF ve çıkartma olarak daha fazla ayrıntı görebilecek. WhatsApp, Uygulama içi bildirim yeniden tasarlanmış olsa da, bir mesajı okursanız sohbeti normal şekilde açma gerekliliğinden ve bu şekilde yapılmadıkça okundu olarak sayılmayacağını söyledi. WhatsApp beta test kullanıcıları, özelliği TestFlight‘tan güncelledikten sonra, yeni özelliği istedikleri gibi deneme şansını elde edecek. Uygulamanın bu özellikleri ne zaman herkese açık şekilde yayınlayacağı henüz belli değil. Ancak beta test aşamasında olduğu için fazla uzun süremeyeceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.