WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek

WhatsApp sohbet yedekleri şifrelenebilecek

WhatsApp sohbet yedekleri için yeni bir güvenlik hamlesinde bulundu. Google Drive ve Apple iCloud sistemlerinde depolanan sohbetlere özel bir şifreleme seçeneği getirilecek.

Doğrusunu isterseniz WhatsApp yeni güvenlik özelliği için ilk defa 2020 yılının Mart ayında çalışmalarına başlamıştı. Fakat şimdiye kadar bu fonksiyondan herhangi bir haber gelmedi. Neredeyse bir yıldır rafta bekleyen bu özellik için şimdi çalışmalar yeniden başladı.

Platformun gizlice yürüttüğü bu yenilik WABetaInfo tarafından ortaya çıkarıldı. Facebook şirketinin sahibi olduğu WhatsApp’ta bulut yedekleme sistemleri için güvenlik çalışmaları hızlandırıldı. Basitçe anlatmak gerekirse yeni fonksiyon, kullanıcılara Drive ya da iCloud’a yedeklediği sohbetleri şifreleme hakkı tanıyacak. Uygulama kullanıcıdan telefon numarasını onaylamasını isteyecek. Sonrasında sekiz karakter uzunluğunda bir şifre seçmesini talep edecek. Böylelikle kişisel verilerinizi daha korunaklı bir şekilde saklayabileceksiniz.

basliksiz-1-141.jpg
Ancak ekran görüntülerine baktığımızda önemli bir konu dikkat çekiyor. WhatsApp, sohbet yedekleri için oluşturulan şifreleri kurtarmaya yardımcı olamayacağını ifade ederek kullanıcıları uyarıyor. Bu yüzden akılda kalıcı bir parola belirlemekte yarar var. Aksi takdirde yedeklediğiniz sohbetlere bir daha asla ulaşamayabilirsiniz.

WhatsApp sohbetleri uçtan uca şifreleme yöntemiyle korunuyor. Fakat şu anda Drive, iCloud yahut diğer yedekleme servisleri bu korumayı kapsamıyor. Dolayısıyla mesajlarınızın güvenliği bulut hizmetlerinin sorumluluğuna kalıyor. Ancak yakında eklenmesi muhtemel özellik sayesindeyse bunun önüne geçilmesi bekleniyor. Yalnızca belirlediğiniz parola ile açılacak mesajlar, yetki vermediğiniz kişilerin verilerinize ulaşmasını engelleyecek.

Şimdilik WhatsApp sohbet yedekleri için gelecek güvenlik özelliğinin ne zaman yayınlanacağı belirsiz. Fakat anlaşılan o ki platform, geçtiğimiz aylarda kaybettiği kullanıcı güvenini tazelemek için elinden geleni yapıyor. Yakında bu gibi daha fazla özellikle karşılaşabiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.