WhatsApp "süreli mesajlar" kullanıma sunuldu! Peki nasıl olacak?

WhatsApp "süreli mesajlar" kullanıma sunuldu! Peki nasıl olacak?

WhatsApp destek sayfasında süreli mesajlar özelliğinin detaylarını paylaştı. İşte WhatsApp süreli mesajlar özelliği hakkında oluşan soruların cevapları:

Hatırlatmak gerekirse WhatsApp yakın zaman önce belirlenen sohbetleri 1 yıl değil sonsuza kadar kapatma seçeneğini kullanıcılarına sunmuştu. Bu özelliğin yayımlanmasından sonra, gündeme süreli mesajlar ya medyalar özelliği gelmişti. İşte bu özelliğin nasıl olacağı ve kullanıcılarla nasıl buluşacağı merak konusu olmuştu. Bunun hakkında detaylı bir açıklama paylaşan WhatsApp özelliği kullanıma açmış durumda. Yavaş yavaş bütün kullanıcılara gelecek özellik dikkat çekiyor.

Akıllarda oluşan soru işaretlerini cevaplandırmak isteyen popüler mesajlaşma platformu resmî bir yazı yayımladı. İşte özelliğin detayları:

”Süreli mesajlar özelliğini etkinleştirerek WhatsApp üzerinden süreli mesaj gönderebilirsiniz. Bu özellik etkinleştirildiğinde, bireysel sohbette ya da grup sohbetinde gönderilen yeni mesajlar yedi gün sonra kaybolur. Yaptığınız en güncel seçim sohbetteki tüm mesajlar için geçerli olur.

Bu ayar, sohbette daha önce gönderdiğiniz veya aldığınız mesajları etkilemez. Bireysel sohbetlerde, her iki kullanıcı da süreli mesajları etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilir. Grup sohbetlerinde, süreli mesajlar yalnızca grup yöneticileri tarafından etkinleştirilebilir veya devre dışı bırakılabilir.’‘

WhatsApp süreli mesajlar özelliği

-Bir kullanıcı yedi günlük süre içinde WhatsApp’ı açmazsa mesaj kaybolur. Ancak WhatsApp açılana kadar mesajın önizlemesi bildirimlerde görünmeye devam edebilir.

-Bir mesajı cevapladığınızda, cevaplanan mesaj alıntılanır. Süreli bir mesajı cevapladığınızda, alıntılanan metin yedi gün sonra da sohbette kalmaya devam edebilir.

-Süreli mesajların devre dışı olduğu bir sohbete iletilen süreli mesajlar, iletildikleri sohbetten kaybolmazlar.

-Kullanıcılar mesaj kaybolmadan önce yedekleme oluştururlarsa süreli mesaj yedeklemeye dahil edilir. Süreli mesajlar, kullanıcılar yedeklemeyi geri yüklediğinde silinir.

Not: Süreli mesajları yalnızca güvendiğiniz kişilerle kullanın. Çünkü örneğin, mesajlaştığınız kişi:

-Bir süreli mesajı kaybolmadan önce iletebilir veya ekran görüntüsünü alarak kaydedebilir.

-Süreli mesaj kaybolmadan önce süreli mesajın içeriğini kopyalayıp kaydedebilir.

-Süreli mesaj kaybolmadan önce kamera ya da başka bir cihaz kullanarak süreli mesajın fotoğrafını çekebilir.

WhatsApp bir Telegram özelliğine daha kavuşacakWhatsApp bir Telegram özelliğine daha kavuşacak
Uzun süredir Telegram kullanıcılarının yararlanabilediği kaybolan mesajlar özelliği nihayet WhatsApp kullanıcılarına da sunulacak.

Bunların yanında sürekli mesajlardaki medyalar için de ayrı bir açıklama bulunuyor. Burada ise şu cümleler yerini alıyor:

Varsayılan olarak, WhatsApp’ta aldığınız medyalar otomatik olarak fotoğraflarınıza indirilir. Süreli mesajlar etkinleştirildiğinde, gönderilen medyalar sohbetten kaybolur ancak otomatik indirme özelliği açıksa telefona kaydedilir. WhatsApp’ta Ayarlar > Veri ve Depolama Kullanımı’na giderek otomatik indirme özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz.

Kullanıcılar için daha anlaşılır olan bu açıklamalar sayesinde, özelliğin kullanımı daha net ve anlaşılır hale geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.