WhatsApp, Telegram’ın efsane özelliğini alıyor!

WhatsApp, Telegram’ın efsane özelliğini alıyor!

Üst üste yenilikler alan WhatsApp şu anda sesli mesajlar için kullanıcıları rahatlatacak bir geliştirme yapıyor. Diğer birçok mesajlaşma uygulamasında yıllardır kullanılan o özellik, yakında WhatsApp’a gelecek.

Ortaya çıkan yeni raporlar, WhatsApp’ın sesli mesajlar özelliğine oynatma hızı ayarı getireceğini gösterdi. Ancak bilindiği üzere bu özellik, mobil kullanıcılar tarafından daha önce çeşitli uygulamalarda karşımıza çıkmıştı. Telegram gibi platformlardan aşina olduğumuz fonksiyonun nihayet Facebook geliştiricileri tarafından da fark edildiği anlaşıldı.

WhatsApp sesli mesajlar için oynatma hızı seçenekleri getiriyor

Güvenilir bir kaynak olan WABetaInfo tarafından ilk kez duyurulan özellik, platformun gizli kodları arasından keşfedildi. Yakında ekran görüntülerini paylaşacaklarını ifade eden kaynaktan yapılan açıklama metni ise şöyle:

“WhatsApp nihayet sesli mesajlar için oynatma hızını değiştirme seçeneğini test ediyor. Bu özellik geliştirme aşamasındadır. İlerleyen zamanlarda iOS ve Android için bir güncellemede kullanıcılara sunulacaktır.”

Sızdırılan özellik WhatsApp kullanıcılarına sesli mesajlar konusunda zamandan tasarruf sağlayacak. Eğer uzun süre oturup tüm ses kayıtlarını dinleyecek vaktiniz yoksa bu ilginizi çekmeyebilir. Ancak bir çırpıda dinleyip geçmek isterseniz, 2X seviyesine kadar hızlandırılmış bir şekilde mesajlarınızı dinleyebileceksiniz.

Şu an itibariyle bu özelliğin geliştirilmesi devam ediyor. Muhtemelen ilk önce Beta kullanıcılarının karşısına çıkacak özellik, akabinde iOS ve Android cihazlarında uygulamanın kararlı sürümüne eklenecek. Tüm bunların gerçekleşmesi için fazla beklemeyeceğimiz tahmin ediliyor. Rakipleriyle arasındaki farkları hızla kapatan WhatsApp’ın gözden kaçırdığı sesli mesaj ayarı yakında kullanılabilir hale gelecek.

Şimdiye kadar diğer uygulamalarda bu özelliğe rastlamadıysanız aşağıdaki Telegram ekran görüntüsüne göz atabilirsiniz. WhatsApp tarafından eklenecek sesli mesajlar seçenekleri de aşağı yukarı buna benzeyecektir:

whatsapp-telegramin-efsane-ozelligini-aliyor-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.