WhatsApp ve Facebook için kötü haber!

WhatsApp ve Facebook için kötü haber!

Fransız Veri Koruma Otoritesi (CNIL), Avrupa Birliği'nin talebini uygulamaya koydu. WhatsApp’a Facebook ile veri paylaşmayı durdurması için bir ay süre verdiğini açıkladı.

CNIL, WhatsApp’a verilerini Facebook’la paylaşmaması için talimat verdi. Kurumun internet sitesindeki duyuruya göre, veri paylaşımının durması için bir ay süre verildi. 

Süreç, WhatsApp’ın geçtiğimiz yıl hizmet koşullarını değiştirmesiyle başladı. Bu değişiklikle WhatsApp, hedefli reklamcılık, güvenlik önlemleri ve ticari bilgi toplamak amacıyla kullanıcı verilerini Facebook’a göndermeye başladı. Durumu incelemeye alan CNIL, WhatsApp’ın hizmet koşulları değişikliğini haklı buldu fakat Facebook’un ticari bilgi toplamasının kabul edilemez olduğunu açıkladı. WhatsApp’ın kullanıcıları bu durumdan haber etmediğine dikkat çeken CNIL, durumun kullanıcıların temel özgürlüklerini ihlal ettiğini söyledi. CNIL, WhatsApp’a verilerini Facebook’la paylaşmaması için talimat verdi. Kurumun internet sitesindeki duyuruya göre, veri paylaşımının durması için bir ay süre verildi. 

Avrupalı düzenleme kurumları da daha öncesinde veri paylaşımı konusunda denetleme yapmaya başlamıştı. İngiltere’de Facebook’a geçtiğimiz Kasım ayında WhatApp’tan veri toplamayı durdurttu. Almanya da geçtiğimiz sene Eylül ayında Facebook’tan veri toplamayı bırakmasını talep etti. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında ise Facebook’a WhatsApp’ı satın alma sürecinde kullanıcılara yanıltıcı bilgi vermesi sebebiyle Avrupa Birliği’nden 122 milyon dolarlık para cezası gelmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.