WhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği yolda

WhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği yolda

Geçen yıl Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram ve WhatsApp için önemli bir açıklama yapmıştı. 

Bu üç uygulamanın birleşeceğini ve birbirine entegre edileceğini söylemişti. Böylece, bir Facebook kullanıcısı kolaylıkla WhatsApp kullanıcısı arkadaşıyla iletişim kurabilecekti. Aradan geçen sürenin ardından bazı sızıntılar ortaya çıktı. WhatsApp ve Facebook Messenger için çapraz sohbet desteği mi geliyor?

Zuckerberg tarafından açıklanan bilgiler dışında, entegrasyonla ilgili hiçbir detay bulunmuyordu. Ancak, Alessandro Paluzzi isimli Twitter kullanıcısı, yaptığı tersine mühendislik çalışması sonucunda önce Instagram’ın Messenger entegrasyonu üzerinde çalıştığını ortaya çıkarmıştı. Şimdi ise WhatsApp’ın da bu entegrasyon çalışmalarının içinde olduğu öğrenildi.

ezm1rgawkaamlck-001.jpg

Facebook Messenger’ın WhatsApp entegrasyonu ile ilgili ekran görüntüsünü ise aşağıda görebilirsiniz.

whatsapp-ve-facebook-messenger-kol-kola-giriyor-2-001.jpg
Bu entegrasyon sayesinde Facebook Messenger kullanıcısı, kolaylıkla WhatsApp kullanıcısı ile iletişim kurabilecek. Yukarıdaki fotoğrafta eklenen referanslara baktığımızda Facebook’un, bir WhatsApp kullanıcısının engellenip engellenmediği ve sohbetin detaylarını kolaylıkla öğrenecek gibi görünüyor. Hatta içeriği olmasa bile bir grubun üyeleri ve kişinin profil resimleri de görülebilecek.

Peki bu, Facebook’un hali hazırda WhatsApp mesajlarını topladığını anlamına mı geliyor? Hemen yanıt verelim, hayır. Ekran görüntüsü ilerleyen zamanda kullanılacak olan bir veritabanı. Ayrıca WhatsApp mesajları uçtan uca şifreli olduğu için Facebook, WhatsApp tarafından kullanılan mesajları şifrelemekk ve şifresini çözmek için Sinyal protokolünü içe aktaracaktır.

Tabii ki uygulama geliştiricileri bu yoldaki planlarında sık sık değişiklik yapabiliyor. Dolayısıyla çıkan tüm bilgileri sızıntı olarak değerlendirmek ve şirketler tarafından yapılacak resmi açıklamaları beklemek doğru olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.