WhatsApp ve Snapchat uygulamaları yasaklandı!

WhatsApp ve Snapchat uygulamaları yasaklandı!

WhatsApp yeni bir engel ile karşı karşıya geldi. Bununla birlikte, bu engelden Snapchat’te nasibini aldı. Ayrıca bu engellerin başında, dünya devi lastik firması bulunuyor. Bu engeli koymasının arkasındaki sebep ise oldukça şaşırtıcı.

WhatsApp engeli arkasındaki sebepler tam olarak ne?


Dünyaca ünlü lastik üreticisi Continental, WhatsApp ve Snapchat uygulamalarını gizlilik nedeniyle yasakladıklarını açıkladı. Bu durumdan 36 bin şirket telefonun etkileneceğini açıklandı.

Ayrıca şirket tarafından yapılan resmi açıklamada, dikkat çeken detaylarda bulunuyor. Bu detayların en başında, telefon ve tabletlerde bulunan kişisel bilgilerin güvenliğine yönelik endişelerinden dolayı yasağın hemen yürürlüğe girmesi gerektiklerini düşündüklerini ifade etti. Bu ifadenin ardından da yasağı hemen yürürlüğe soktukları gözden de kaçmadı.

Açıklamalarına devam eden şirket, WhatsApp benzeri uygulamaların veri koruma konusunda yetersiz ve sorunlu olduklarını belirttikleri görülüyor. Bu sebeple, kişisel bilgilerin üçüncü kişiler tarafından erişim sağlanma riski olduğu öngörülüyor.

Bu risk yüzünden de yeni yasalar da yürülüğe girdiği biliniyor. Hatta yeni yasaya göre, gizlilik şartlarını ihlal eden şirketlerin gelirlerinin yüzde 4’üne varan oranlarda para cezası uygulanacağı dikkatlerden kaçmıyor.

Son olarak, lastik şirketinin CEO’su Elmar Degenhart, veri koruma kanuna uymanın sorumluluğunu kullanıcılara bırakmayı kabul edilemez bulduklarını ifade ederek, “İşte bu yüzden alternatifleri güvence altına alıyoruz.” sözlerinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.