WhatsApp Web kullanıcılarına kötü haber! Artık o tarayıcıda çalışmayacak!

WhatsApp Web kullanıcılarına kötü haber! Artık o tarayıcıda çalışmayacak!

WhatsApp Web sürümü de tıpkı mobil taraftaki gibi bazı özellikleri bünyesine katmaya devam ederken, Microsoft tarafından yeni bir haber geldi. WhatsApp Web eski tarayıcıda çalışmayacak.

WhatsApp’ın Web versiyonu artık Microsoft’un Edge tarayıcısının eski sürümlerinde çalışmayacak. Aslında Google Chrome kadar fazla kişiye seslenmeyen bu tarayıcı yine de Windows PC’lerde varsayılan tarayıcı olarak geliyor ve bazı kişiler bu tarayıcıyı kullanmaya devam ediyor. Biliyorsunuz Microsoft’un Internet Explorer tarayıcısının fişini çekmiş Edge adlandırmasıyla yenilenmiş bir tarayıcıya geçiş yapmıştı.

Microsoft Edge tarayıcısının Chromium tabanlı versiyonunu yayımlamış ve kullanıcılar tarafından olumlu eleştiriler almıştı. Yine de Edge’in kaderi de Explorer gibi olacak gibi duruyor zira tarayıcının eski sürümleri için popüler WhatsApp’ın Web versiyonu artık çalışmayacak. Desteğin kesilmesiyle Microsoft’un aslında Chromium tabanlı versiyona ağırlık vereceği izlenimi doğuyor.

Microsoft Edge’in Chromium sürümünün standart olarak benimsenmesi için büyük çaba gösterdiği biliniyor. Bu tarayıcının önceki sürümlerinin hızla aşamalı olarak kaldırıldığını da gösteriyor. Bunun, Microsoft’un on yıldan fazla bir süredir tamamen Google Chrome’un hakimiyetinde olduğu bir tarayıcı alanında rakip olarak kendisini konumlandırmak istemesinde yatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.