WhatsApp yeni bir özelliği ile gündemde! Alışveriş butonu aktifleşti!

WhatsApp yeni bir özelliği ile gündemde! Alışveriş butonu aktifleşti!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan WhatsApp, alışveriş butonu sayesinde E-ticaret firmalarına kolaylık sağlamayı hedefliyor.

Özellikle pandemi nedeniyle internet üzerinden alışveriş oranları ciddi bir şekilde artış gösterdi. E-ticaret hacminin genişlemesi birçok firmanın yenilikçi yaklaşımlar ile kullanıcılara hizmet vermesini sağladı.

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, geçtiğimiz yıllarda işletme hesabı özelliğini sunmuştu. Şimdi de işletme hesapları için alışveriş özelliğini aktif eden şirket, kullanıcıların uygulama üzerinden satın alma işlemini gerçekleştirmesini sağlayacak.

Sesli arama simgesinin yerine gelecek olan butona tıklandığında kullanıcılara ürün katoluğu gösterilecek. Sohbet sırasında herhangi bir ürün ile ilgili soru sormayı ve ürünleri sepete ekleyip ödeme yapmayı kolaylaştıran özellik ile WhatsApp, kullanıcıların uygulamada daha fazla vakit geçirmesini hedefliyot.

Yeni özellik ile ilgili açıklama yapan yetkililer, ” Önceden işletmelerin katologlarını görebilmek için profil sekmesine tıklamak gerekiyordu. Yeni sunduğumuz özellik sayesinde kullanıcılar daha kolay bir şekilde katologlara erişebilecek ve tek bir tıklama ile istediği ürün hakkında konuşma başlatabilecek. Bu sayede işletmeler satışlarını artırabilecek. ” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.