WhatsApp’a ‘çıkartma’ özelliği geldi

WhatsApp’a ‘çıkartma’ özelliği geldi

WhatsApp, hareketli çıkartmalar özelliği sayesinde sohbetlerimize farklı bir hava katmayı sağlayacak.

Platform, şimdiye kadar sadece kendi içerisindeki hareketli çıkartmaları kullanmamıza izin veriyordu. Fakat bugünden sonra, üçüncü parti uygulamalar kullanarak kendi oluşturduğumuz özel hareketli çıkartmaları WhatsApp’a ekleyebileceğiz.

Böylelikle WhatsApp’ın bize sunduğu kısıtlı çıkartma paketlerinden kurtulup, kendi zevkimize göre istediğimiz görsel materyali kullanarak özel çıkartmalar oluşturabileceğiz.

WABetaInfo tarafından tespit edilen yeni özellik, WhatsApp’ın Android uygulamasının 2.21.3.19 sürümünde, iOS uygulamasının da 2.21.31.2 sürümünde gözüktü. WABetaInfo’nun açıklamasına göre özellik, bugün itibarıyla Brezilya, İran ve Endonezya’da kullanıma açıldı.

Hareketli WhatsApp çıkartması nasıl eklenir?

WhatsApp için çıkartma oluşturabilmemizi sağlayan bir sürü uygulama var. Ancak bu uygulamaların hepsi hareketli çıkartma oluşturamıyor. Hareketli çıkartma oluşturabilen popüler uygulamaların başında Sticker Maker uygulaması geliyor. Dilerseniz bu uygulamayı, dilerseniz de kendi istediğiniz herhangi bir hareketli çıkartma oluşturabilen uygulamayı kullanarak kendi çıkartmanızı üretebilirsiniz.

whatsapp-icin-beklenen-cikartma-ozelligi-yolda-1-768x1536.jpeg

Kullandığınız çıkartma oluşturma uygulamasını açıp herhangi bir video veya GIF’ten hareketli çıkartma oluşturduktan sonra, ilgili çıkartma otomatik olarak WhatsApp ile uyumlu webp dosyasına dönüştürülüyor. Sonrasında WhatsApp dosyayı kendi içinde dönüştürüyor ve bu sayede oluşturduğunuz hareketli çıkartmayı kullanabiliyorsunuz.

İstenen özellikler neler?

– WhatsApp’ın yönergelerine göre, bir çıkartma paketinde sadece statik veya hareketli çıkartmalar olmalı.

– Bir çıkartma paketinde en az 3 çıkartma olmalıdır. Aksi takdirde WhatsApp’a aktarılamaz.

– Çıkartmaların WhatsApp tarafından belirlenen maksimum dosya boyutu sınırı var. Ancak sizin bunu düşünmenize gerek yok. Zira çoğu çıkartma oluşturma uygulaması eklediğiniz görsel materyalleri otomatik olarak küçültüyor. WhatsApp’ın istediği boyutlarla uyumlu hale getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.