WhatsApp'a sevilecek yeni bir özellik daha geliyor...

WhatsApp'a sevilecek yeni bir özellik daha geliyor...

WhatsApp'a gelecek yeni güncellemeyle ses kaydederken ellerinizi serbest bir şekilde kullanabileceksiniz.

WhatsApp, bas-konuş sesli mesajları 2013'te yayınladı. Ancak özelliği o zamandan bu yana iyileştirmek için çok bir şey yapmadı. Popüler uygulama rahatsız edici düğmeye basmak zorunda kalmadan sesli mesajları kaydetmek için yeni özelliği test ediyor. 

WABetainfo sitesi tarafından fark edilen özellik WhatsApp'ta ses kayıt tuşuna bastıktan 0.5 saniye sonra imleci yukarı kaydırdığınızda, ses kaydetme modu kilitleniyor.

whatsapp-ta-kisa-sure-sonra-ses-kaydederken-elinizi-serbest-birakabileceksiniz-10255529.jpeg

Uygulamada sesli mesaj kaydetmeye başlayınca, WhatsApp'ta mikrofon düğmesi için yeni bir sürgülü arabirim görüntüleniyor. Yaklaşık yarım saniyenin ardından kullanıcılar, düğmeyi basılı tutmadan telefonlarıyla konuşmalarına olanak tanıyan kayıt moduna geçmek için hızlıca kaydırma seçeneği görüyor. Ses kaydetme modu kilitliyken dilediğiniz gibi ses kaydedebilir ve bittiğinde tekrar aynı tuşa basarak kaydı sonlandırabilirsiniz.

Belki de en kullanışlı olanı konuşurken önceki mesajlarınıza göz atma yeteneği. Ne hakkında konuştuğunuzu tekrar kontrol etmeniz veya daha önce tartışılan bir noktaya bir referans yapmak istiyorsanız bu özellik oldukça yararlı.

Bu işlev, bazı kısıtlamaları da getiriyor. Birincisi, kilit modundayken görüntüleri veya videoları izleyemeyeceksiniz. iPhone kullanıcıları bunları ön izlemek için 3D Touch özelliğinden yararlanabilirler. Ayrıca, metinleri kilitli modda yazmanız da mümkün değil.

fft16_mf10255519.jpeg

Bir diğer kısıtlama, kilitli moddayken başka sohbetlere geçememeniz. Bunu yapmak, kayıtların otomatik olarak silinmesine neden oluyor.

WhatsApp'ın bu özelliği şu anda test aşamasında. Ancak şirket düzgün çalışması haline yaklaşan güncellemelerle herkesin kullanımına sunabilir.

Ancak ellerinizi boşaltmak için sabırsızlanıyorsanız, bu numaraya bir şans vermek isteyebilirsiniz. Bunun için Google Asistana ihtiyacınız olacak.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.