WhatsApp'a yaş sınırı geliyor!

WhatsApp'a yaş sınırı geliyor!

Avrupa ülkeleri, Facebook’un Cambridge Analytica skandalı ve bazı yaşanan veri skandallarından sonra yaygın olarak kullanılan uygulamalara yaş sınırı geliyor. Bu uygulamalar arasında dikkat çeken WhatsApp'ta bulunuyor.

25 Mayıs’ta Avrupa’da yürürlülüğe girmesi beklenen veri koruma yasası kapsamında WhatsApp, 16 yaşından küçüklere kapatılabilir.

Facebook’un Cambridge Analytica skandalından sonra tüm dünya internet için tedbirler almaya başladı. Facebook’un 87 milyon insanın verisini açığa çıkarmasından ötürü, çocuk kullanıcıların da bilgilerinin gizliliğini yitirmesiyle ortaya çıkan durum, yetkilileri harekete geçirdi.

Genel Veri Koruma Yasası olarak isimlendirdikleri yasa, Avrupa ülkelerinde yakında uygulanmaya başlanacak. Bu yasa bütün teknoloji şirketlerinin veri kullanımlarına düzenlemeler getirmek için yapılıyor. Bu düzenlemeler arasında ilk sırada WhatsApp yer alıyor. 25 Mayıs’tan önce WhatsApp mesajlaşma uygulamasının Avrupa’daki yaş sınırı 13’ten 16’ya çıkması bekleniyor.

Söz konusu yeni veri koruma yasası, kullanıcıların kendi rızalarıyla verilerini paylaşmayı kabul etmeleri ilkesine dayanıyor. Bu nedenle bilinçli kullanımların bağladığı 16 yaş baraj olarak seçildi. İsteyen ülkeler bu sınırı tekrar 13’e düşürebilecek.  Uygulamaların Avrupa’dan sonra ABD’de de yürürlülüğe gireceği söyleniyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.