Whatsapp'da Yeni Yazı Tipi ve Anında Cevap Özelliği

Whatsapp'da Yeni Yazı Tipi ve Anında Cevap Özelliği

Dünya çapında milyonlarca insanın iletişim amaçlı kullandığı Whatsapp, sürekli yaptığı güncellemelere yeni bir tanesini daha ekledi. Whatsapp kullanıcılarına sürekli yeni özellikler sunan telefon uygulaması, son gelen güncellemeyle beraber kullanıcılarına gönderilen mesajlarda yazı tipi değiştirme, kalın, italik ve üstü çizili özelliğini sundu. Şu an özellikleri test edebilen kullanıcılar, güncellemenin tam olarak oturmasıyla beraber daha rahat şekilde kendi imajlarını yazıya katabilecekler.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından olan uygulamada, son gelen güncelleme ağırlıklı olarak daha önceki güncellemelerden kaynaklı hataları düzeltmeye yönelik geldi. Ancak yine de güncellemeyle beraber gelen özellikler Whatsapp kullanıcılarını mutlu etmeye yetecek şekilde. Harflerde değişik stilleri kullanıma açmış olan Whatsapp bir yandan da en çok beğenileceği düşünülen; bildirim gelir gelmez cevap verilmesini sağlayan hızlı cevap özelliği.

Telefona bildirim gelir gelmez cevap verilmesini sağlayan özellik ile beraber, bildirimler üzerinden cevaplandırma işlemi aynı zamanda smiley eklenerek veya sesli mesaj ile gerçekleştirilebiliyor.

Yeni yazı tipleri

Uygulamaya getirilen daha önce getirilen güncellemeyle, yazı tipinde değişiklik yapma özelliği eklenmişti. Daha önce kalın ve eğik yazma imkanı sunan Whatsapp, şimdi de üzeri çizik olarak yazı yazma imkanını ekledi.

Yazım şeklini değiştirebilmek için yazıların başlarına ve sonlarına eklenen belirli şekilleri kullanmak gerekiyor. Yazım tiplerini kullanmak için şunları deneyebilirsiniz;

Kalın (bold) yazı yazabilmek için cümlenin sonuna ve başına "*" işareti koymak gerekiyor;

*Başına ve ucuna yıldız konulan bu cümle kalın görünecek*

Eğik (italik) yazı yazabilmek için cümlenin sonuna ve başına "_" işareti koymak gerekiyor;

_Başına ve ucuna yıldız konulan bu cümle italik görünecek_

Üstü çizili yazı yazabilmek için cümlenin sonuna ve başına "~" işareti koymak gerekiyor; 

~Başına ve ucuna yıldız konulan bu cümle üstü çizili görünecek~

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.