WhatsApp'dan yenilik! Yedeklemeler artık şifreli

WhatsApp'dan yenilik! Yedeklemeler artık şifreli

Çoklu cihaz desteğine kavuşacak olan WhatsApp, telefondan bağımsız şekilde kullanılabilecek olmasıyla gündemdeyken beta sürümünde yeni bir özellik daha keşfedildi. Bu özellikle birlikte buluta yedeklenen mesajlar da şifrelenebilecek.

Mesajlaşma uygulamalarında en çok tercih edilenlerden olan WhatsApp devasa bir kullanıcı kitlesine sahip. Hal böyle olunca mesajların güvenliği de söz konusu oluyor. Bu konuda bildiğiniz üzere WhatsApp, uygulamaya koyduğu günden bugüne, uçtan uca şifreleme yöntemini tabir yerindeyse gözümüze sokuyor.

thumbs-b-c-b6b40da00b28215e62be16c97385df8a.jpg

Mesajlarımızın güvende olduğunu bu denli hissettiren WhatsApp, daha önce aynı vurguyu yedeklenen mesajlar için yapmamıştı. Şimdiyse bu eksiği kapatmak üzere karşımızda. Beta sürümünde görülenlere göre WhatsApp, artık yedeklemelerimizi de uçtan uca şifreli şekilde saklayacak. Fakat burada büyük bir ‘Ama’ bulunuyor. Gelin bunun ne olduğuna birlikte bakalım.

Kurtarma kodunu kaybederseniz mesajlarınız kalıcı olarak kayboluyor

Normal şartlarda WhatsApp, mesajlarınızı şifreli şekilde gönderiyor ve bu da istenmeyen üçüncü bir kişinin mesajlarınızı okumasına engel oluyor. Bu şekilde mesaj aldığınızda mesajın şifresi sizin cihazınızda çözülüyor ve mesajı görüyorsunuz. Mesaj gönderdiğinizde de aynı işlem gerçekleşiyor.

Şimdiki özellik ise yedeklemelerinizi bu yöntemle saklamanıza imkân tanıyacak. Bulutta saklanan yedeğe erişmek istediğinizde önceden oluşturduğunuz şifreyle bunu gerçekleştirebileceksiniz. Fakat oldu da şifrenizi unuttunuz diyelim. O zaman WhatsApp’ın kendisi bile mesajlarınızı kurtaramayacak. Fakat uçtan uca şifrelenen yedeklemeler şifreleme anahtarlarını destekliyor. Bu da şifrenizi unuttuğunuzda yedeğinizi kurtarmak için son çare olarak bu anahtarları kullanabileceğiniz anlamına geliyor.

Ayrıca oluşturduğunuz şifre; Apple, Google, Facebook ve WhatsApp ile paylaşılmıyor. Bu da kendi şifrenizden tamamen kendinizin sorumlu olduğu anlamına geliyor. WhatsApp’ın beta sürümünde çoklu cihaz desteği de yayınlanmıştı. WhatsApp'ın getireceği diğer yenilikler ise merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.