WhatsApp'ta o özellik sallantıda!

WhatsApp'ta o özellik sallantıda!

Brezilya’da başlatılan WhatsApp ile para gönderme hizmeti şimdi ise tehdit altında. Ülkenin Merkez Bankası bunun için harekete geçti. WhatsApp Pay ne olacak?

Brezilya Merkez Bankası, WhatsApp para gönderme özelliği için uyarıda bulundu ve bu özelliğin kapatılması gerektiğini söyledi. Ayrıca Visa ve Mastercard’a da konuyla ilgili endişelerini dile getirmeleri gerektiğini söyledi.

Brezilya, Hindistan’dan sonra bu özelliğin geldiği ikinci ülke olmuştu. Ancak, şimdilik bu ülkedeki geleceği belirsiz. Banka yaptığı açıklamada, bu kararın rekabet ortamını korumak için alındığını belirtti. Aynı zamanda gizlilik konusundaki endişelerini de dile getirdi.

Şirket ise bu karara karşı Ekonomik Savunma İdare Konseyi‘ne itiraz etmek zorunda kalacak.

Konuyla ilgili WhatsApp cephesinden de bir açıklama geldi. Şirket, Merkez Bankası ile çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi. İşte WhatsApp sözcüsünün o açıklaması:

“Hedefimiz, açık bir model kullanarak Brezilya’daki tüm WhatsApp kullanıcılarına dijital ödeme sağlamaktır ve bunu mümkün kılmak için yerel ortaklar ve Merkez Bankası ile çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca, Merkez Bankası’nın dijital ödemeler hakkındaki PIX projesini destekliyoruz ve ortaklarımızla birlikte, PIX kullanılabilir olduğunda, sistemlerimizi entegre etmek için Merkez Bankası ile çalışmaya kararlıyız.”

WhatsApp Pay ile imtihan

WhatsApp’ın bu konuda engellerle karşılaştığı tek ülke tabii ki Brezilya değil. WhatsApp Pay, Hindistan’da test aşamasındayken benzer durumlar yaşanmıştı.

WhatsApp Pay, ilerleyen zamanda diğer ülkelerde de yaygınlaştırılacak. Hem Hindistan’da hem de Brezilya’da benzer sorunların yaşanması bundan sonraki ülkelerde de aynı olayların ortaya çıkacağının bir göstergesi olabilir. WhatsApp’ın tüm bunların üstesinden nasıl geleceğini ve WhatsApp para gönderme özelliği ile hayatımızın merkezine ne kadar yerleşebileceğini zaman içinde göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.