WhatsApp'ta sesli mesajlar gizlice nasıl dinlenir? İşte yanıtı...

WhatsApp'ta sesli mesajlar gizlice nasıl dinlenir? İşte yanıtı...

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden gönderilen sesli mesajları etraftakilere duyurmadan da dinleyebileceğinizi biliyor muydunuz?

WhatsApp bugün vazgeçillmez uyglamalarımızdan biri haline geldi. Görüntülü görüşme, döküman gönderme, fotoğraf ve video paylaşma, grup oluşturma ve daha birçok özelliği bulunan uygulama özel hayatımızdan iş dünyasına kadar birçok alanda karyımıza çıkıyor.

Uygulamada uzun süredir yer alan özelliklerden biri olan sesli mesaj gönderme özellikle yazı yazamadığımız durumlarda imdadımıza koşan bir çözüm. Sesimizi kayıt ederek mesaj gönderebildiğimiz bu özellik sayesinde kullanıcılar birbirlerine ses kayıtlarını iletebiliyor.

Ancak bu ses kayıtlarını kalabalık ya da etrafınızda birilerinin olduğu bir yerde dinlemeye kalktığınızda istenmeyen kulak misafirlerine maruz kalabiliyorsunuz. Zira telefonun hoparlöründen gelen ses zaman zaman yüksek olabiliyor. Bir de ses kaydının komik, eğlenceli ya da istenmeyen kelimeler içermesi gibi durumlar sıkıntılı sonuçlar doğurabiliyor. Bunun engel olmanın yolu ise basit bir ipucundan geçiyor.  Bu yöntemi kullanarak sesli mesajları telefonun hoparlörü yerine ahizesinden dinleyebilir ve etraftakilerin sesli mesajınızı dinlemesine engel olabilirsiniz. 

Ancak küçük bir yöntem kullanarak bu sesli mesajların sadece sizin tarafından dinlenmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenleri aşağıda adım adım ve kolay bir şekilde anlatıyoruz:

Öncelikle gelen sesli mesajın üzerine tıklayarak dinlemeye başlayın.


Tıklamanın hemen ardından telefonu kulağınıza götürün.


Bu işlemi yaptığınızda WhatsApp telefonun hoparlöründen verdiği sesi kulağınıza aktaracak. Güvenli bir şekilde ses kaydını dinleyebilirsiniz.


Bu işlemi yaparken telefonu kulağınızdan uzaklaştırıp tekrar yatay konuma getirirseniz ses kaydının dinlenmesi duracaktır. Güvenlik için yapılan bu uygulama sesin tekrar hoparlöre verilmesinin de önüne geçiyor. Ses kaydını tekrar dinlemeye başlar ve telefonu kulağınıza götürürseniz ses kaydı tekrar ahizeden dinlenir hale gelecektir.

Kaynak: Teknolojioku

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.