WhatsApp'ta yeni dönem başladı! Yeni özellik daha fazla ülkeye gelecek

WhatsApp'ta yeni dönem başladı! Yeni özellik daha fazla ülkeye gelecek

WhatsApp'tan yapılan resmi duyuruyla birlikte platforma para transferi özelliği uygulamaya bir ülkede kullanıma sunuldu.

Özellik ilk etapta Brezilya’daki kullanıcılar için kullanılabilir olacak, ardından yavaş yavaş tüm ülkelerde kullanıma sunulacak. Bu özelliği Beta aşamasında farklı ülkelerde görmüştük fakat görünüşe göre şirket çalışmalarını hızlandırmak istiyor.

Platform paylaştığı blog yazısı ile para gönderme özelliğinin Brezilya’daki kullanıcılara sunulduğunu açıkladı. Bölgede küçük işletmelerin dijital ödeme servisleri arayışında olması, bu özelliğin denenmesi için iyi bir imkan oluşturuyor.

Bu özellik için sitede oluşturulan sayfaya göre WhatsApp sizden hiçbir komisyon tahsil etmeyecek. Facebook Pay ve Cielo ile çalışan ödeme sistemi küçük işletmelerin dışında kullanıcılar arasında para göndermeyi de kolaylaştıracak. İşletmeler için WhatsApp Business uygulaması ile restoran veya market gibi yerlerden sipariş vermek daha kolay hale gelecek.

whatsapp-para-gonderme-ozelligi-geliyor-2.png

Tamamen güvenli bir ortamda gerçekleştirileceği söylenen WhatsApp para gönderme sisteminde ödeme yapmak için daha önce kaydettiğiniz kredi veya banka kartları kullanabileceksiniz. Çoğu ödeme servisinde gördüğümüz biyometrik doğrulama WhatsApp’ta da bulunacak.

whatsapp-para-gonderme-ozelligi-geliyor-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.