WhatsApp'tan Android için yeni özellik!

WhatsApp'tan Android için yeni özellik!

WhatsApp, sesli mesaj kilitleme özelliğini Google Play Test Programı ile beta kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Bu, daha önce iPhone için WhatsApp'a eklenmişti ve kullanıcıların kayıt düğmesine uzun süre basılı tutmadan uzun sesli mesajları rahatça kaydetmelerini sağlamıştı. Ayrıca, WhatsApp'ın, alıcıya gönderilmeden önce sesli mesajları yürütmek için bir seçenek eklemek için çalıştığı da bildirildi.

WhatsApp, Android için çok konuşulan kilitli ses kayıt özelliğini getiren yeni beta güncellemesini sundu. En yeni beta güncellemesi, uygulama sürümünü 2.18.102'ye yükseltiyor. WhatsApp'ın Android'e gelen yeni güncellemeyle ses kaydederken ellerinizi serbest bir şekilde kullanabileceksiniz. Kilitli sesli mesaj (ses kaydı) özelliği için, sohbetteki “mikrofon” simgesine dokunduktan 0.5 saniye sonra imleci yukarı kaydırdığınızda, ses kaydetme modu kilitleniyor.

Android için WhatsApp beta ses kaydını kilitleme özelliği, Kasım ayında iPhone için sunulana benzer. Sesli mesajlarınızın kaydını kilitlemek için mikrofon simgesini 0,5 saniye basılı tutun ve parmağınızı kilitleme düğmesi üzerinde kaydırın. Ses kaydı kilitlendiğinde, "Gönder" düğmesine dokunarak kolayca gönderebilirsiniz. Bu, sesli mesajınızı kaydettiğiniz süre boyunca mikrofon düğmesine basılı tutmanız gerekmeyeceği anlamına geliyor. Ayrıca, kaydı cihazınızdan silmek için zamanlayıcının yanında bulunan "İptal" düğmesine istediğiniz zaman dokunabilirsiniz.

WABetaInfo'daki yetkililer, bir sonraki sürümde, WhatsApp for Android'de, kişilerinize göndermeden önce sesli mesajınızı dinlemenize izin verebileceğini bildiriyor. Gelecekte, WhatsApp'ın, bunları indirmeden önce belirli çıkartma paketlerinin boyutunu gösterecek bir özellik elde edeceği de belirtiliyor.

Android cihazınızda kilitli sesli kayıt özelliğini denemek için WhatsApp Android sürümünü 2.18.102'ye güncellemeniz gerekiyor. Alternatif olarak, APK dosyasını da internetten indirebilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.