WhatsApp'tan kullanıcılara büyük şok! Tekrar güvenlik açığı verdi!

WhatsApp'tan kullanıcılara büyük şok! Tekrar güvenlik açığı verdi!

Geçtiğimiz yıllarda veri sızdırılması ile başı büyük derde giren sosyal ağ devi Facebook‘un başı yine dertte.

Sürekli veri sızdırılması ve casus yazılımlar ile gündeme gelen Facebook bu seferde WhatsApp‘ı etkiledi. Devletlerin seçimlerini etkilediği belirtilen WhatsApp güvenlik açığı kullanıcıları endişelendiriyor.

WhatsApp güvenlik açığı ile gündemde

İsrail kuruluşlu NSO şirketinin geliştirdiği zero-day isimli yazılım, hükümetler tarafından sivil halkın cihazlarına erişmek için kullanıldığı yönünde haberler Mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Bu yazılım sunucularında bulunan trojan ve diğer zararlı yazılımların uygulamalar ile bağlantı kurup bir arka kapı oluşturmasını sağlıyordu. Haberlere göre ABD’deki hükümet görevlileri ve müttefiklerinin cihazlarına da bu yazılım ile sızıldığı belirtiliyor.

Mobil cihazların ve internetin de yaygınlaşmasıyla gizlilik konusu daha fazla önem kazandı. Kullanıcılar firmalara güvenip olası bir güvenlik açığı durumunda firmaların sorumlu tutulmasını söylemişti. Bu sebeple WhatsApp platformunda zero-day güvenlik açıklığı tespit edildikten sonra NSO‘ya dava açılmıştı.  NSO, yazılımlarının casusluk amaçlı kullanılmadığına inanıyor.

Son olarak NSO’nun yazılımın bulaştığı cihazlar ortalama olarak yüzde 10 civarında sivil halkı da içeriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.