WhatsApp’tan kullanıcıları sevindirecek yenilik!

WhatsApp’tan kullanıcıları sevindirecek yenilik!

WhatsApp yeni özellikle bulut depolama da koruma altına alınacak.

SMS’i adeta tarihe karıştırarak telefon kullanıcılarının ana mesajlaşma uygulamasına dönüşen WhatsApp yeni özellikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda gizlilik kurallarında yapılan değişiklik sonrasında güvenlik endişeleri ile gündeme gelen, ancak uçtan uca şifreleme ile en güvenilir çözümlerden birisi olduğunu kanıtlayan WhatsApp bu konuda çıtayı bir üst noktaya taşımaya hazırlanıyor.

WhatsApp üzerinden gönderilen ve alınan tüm mesajlar uçtan uca şifreleniyor, yani dışarıdan birisinin bunlara erişmesi mümkün değil. Ancak sohbet geçmişini ve mesajları yedeklemek için için Android tarafında kullanılan Google Drive ve iOS tarafında kullanılan iCloud’a yapılan yedeklemelerde herhangi bir şifre bulunmuyor.

whatsapp-yedek.jpg

Kullanıcıların güvenliğini artırmak için WhatsApp’ın bu konuda çalışmalar yürüttüğüne dair birçok sızıntı geçtiğimiz aylarda ortaya çıktı. WABetaInfo, Android işletim sistemi için yayınlanan en son betasında yani 2.21.15.5 sürümünde yedekleme için uçtan uca şifrelemenin etkinleştirildiğini duyurdu.

WhatsApp çıtayı bir üst noktaya taşıyacak

Sisteme kaydolduktan sonra sohbet geçmişiniz ve medyanız güvenli bir şekilde yedeklenmeye başlıyor. Eğer şifrenizi unutursanız veya 64 haneli kurtarma anahtarını kaybederseniz WhatsApp size yardımcı olamıyor ve sistem kalıcı olarak kilitleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.