WhatsApp'tan ses kayıt içeriğini metne dönüştürecek özellik!

WhatsApp'tan ses kayıt içeriğini metne dönüştürecek özellik!

WhatsApp’ın iOS sürümü için ses kayıt içeriğini metne dönüştürmesi için geliştirdiği özellik, ses kayıtlarını dinlemeyi sevmeyenlere nefes aldıracak.

Ses kayıtları WhatsApp'ta eklenmesinden bugüne kadar tartışılan bir özellik oldu. Bu sebeple WhatsApp’ın yeni özelliğiyle, ses kayıt özelliğinden hoşlanmayanlar için durum daha iyi bir hal alacak.

Henüz geliştirme sürecinin başında olan bu özellik, kullanıma sunulduğunda hayatınızdan birkaç dakikayı kurtarabilecek. Apple’ın halihazırda iyi bir ses tanıma motoru olduğundan, bu yazılımsal güç ile WhatsApp birleşecek ve herhangi birinden gelen ses kaydını metin haline dönüşecek.

whatsapp-ses-kaydi-dinlemeyi-sevmeyenlere-mujde-2.jpg

Bu özelliğin iOS için geliştirilmesinin nedeni, özelliğin Apple’ın ses tanıma motoruna dayanıyor olması. Aslında Google’ın da Apple kadar güçlü bir ses tanıma motoru var. Ancak özelliğin şu an için yalnızca iOS cihazlara özel olarak geliştirildiği biliniyor.

Söz konusu ses kayıtlarını metne çeviren özelliği denemeniz şu an için mümkün değil. Zira özellik WhatsApp Beta’ya bile gelmedi ve sadece geliştirildiği biliniyor. Geliştirilme aşamasında olan özelliklerin nihai sürüme gelmesi üzücü bir şekilde uzun sürebiliyor. Öncelikle özelliğin beta programına dahil edilmesini ve ardından bu programdan çıkıp stabil programa geçmesini beklememiz gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.