WhatsApp'tan uyarı! Apple'ın yeni politikası şüphe çekiyor

WhatsApp'tan uyarı! Apple'ın yeni politikası şüphe çekiyor

WhatsApp'ın yaptığı son açıklamaya göre firmanın getirdiği yeni politika gözetim sistemi kurmak amacıyla getirildi.

WhatsApp cephesi, Apple‘ın yeni açıkladığı güvenlik önlemlerine şüpheyle yaklaşıyor. Uygulamanın en yetkili ismi Will Cathcart, firmayı gözetim sistemi kurmakla suçladı. Özel hayatın gizliliğine aykırı bir yapı oluşturulduğunu aktaran Cathcart, durumun endişe verici olduğunu aktardı.

Daha önceden de gerilim yaşayan iki firma, görünüşe göre yeniden ipleri gereceğe benziyor. Özellikle Facebook ile gizlilik konuşunda oldukça ters düşen Apple ise WhatsApp‘ın durumu abarttığını düşünüyor.

contatti-whatsapp-trevi-696x696.png

WhatsApp: “Endişeliyiz!”

Konuyla ilgili detaylı açıklama yapan Will Cathcart, gelecek planlarını aktardı. Apple‘ın masum olmadığını belirten başarılı isim, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Apple, kendine gözetim sistemi kurdu. Böylelikle ileride hem kendileri hem de hükumet özel içeriklere rahatlıkla ulaşabilecekler. Yeni politika ile bu eylemleri oldukça kolay gerçekleştirebilecekler. Ayrıca bu uygulama ile telefonunuzdaki yazılım hatasız çalışabilir mi? Araştırmacıların bu konuda çalışmasına izin verilmedi. Hataların, insan mahremiyetini ne sıklıkla ihlal ettiğini nasıl öğreneceğiz?" ifadelerini kullandı.

Will Cathcart, bu sistemin ileride özellikle bazı ülkelerde oldukça istismar edilebileceğini düşünüyor. Ayrıca yönetici, Çin‘in veya başka casus organizasyonlarının bu sisteme ulaşabilme konusunda soru işaretlerinin olduğunu açıkladı. Apple basın sözcüsü ise iddialara katılmadı. Yetkili ağız, kullanıcıların iCloud fotoğraflarının devre dışı bırakılabileceğini açıkladı. Ayrıca Apple, sistemin sadece Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi ve bazı diğer kuruşların oluşturduğu veri tabanları üzerinden geliştirildiğini açıkladı.

Apple çocukların güvenliğini düşündüğünü belirtiyor

Çocuk istismarının önüne geçmek isteyen firma, yeni özelliğini geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Bu konudaki nitelikli materyallerin internette dolaşmasını engellemek isteyen Apple, belli başlı uyarı sistemleri geliştirdi. Oluşturulan veri tabanındaki görüntülerin eşleştirilme yöntemi ile kontrol edileceği açıklandı.

apple-iphone-scaled-1.jpeg

Ayrıca yeni sistem ile birlikte mesajların da iletişim güvenliği açısından denetleneceği öğrenildi. Daha güvenli bir internet ortamı yaratmak isteyen Apple, Siri‘ye de benzer yetenekler kazandırıyor. Sesli asistan uygulaması, kullanıcılarına bu konuda daha yardımcı olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.