Wi-Fi 6'dan sonra Wi-Fi 6E ortaya çıktı!

Wi-Fi 6'dan sonra Wi-Fi 6E ortaya çıktı!

Son olarak ortaya çıkan Wi-Fi 6 sonrası şimdi de Wi-Fi 6E standardıyla birlikte çok daha verimli bir hale geliyor.

Wi-Fi Alliance tarafından belirlenen bu standartlar kablosuz İnternet için yeni teknolojilerin nasıl ve ne şekilde kullanılmasına dair standartları belirliyor.

Wi-Fi 6 standardı ile birlikte özellikle kamusal alanlarda kullanılan kablosuz ağların çok daha verimli hale getiren teknolojiler ön plana çıkmıştı. Mobil İnternet kullanımının artmasıyla birlikte, cep telefonu üzerinden İnternet kullanımı yüzde 70-80 bandına oturmuş durumda.

Wi-Fi 6 ile birlikte yavaş çalışan, tıkanan ve insanların genelde açık ağları tercih etmesini engelleyen bir çok dezavantaj Wi-Fi 6 ile birlikte ortadan kalkıyor.

Wi-Fi 6E ise, yeni 6 GHz frekanslarını destekleyebildiğini belirtmek için mevcut Wi-Fi  standardına eklenen yeni bir uzantının adıdır. Bu Wi-Fi standardının daha geniş bir ağda daha yüksek bir verim sunacağını gösteriyor.

Wi-Fi 6 ile birlikte kablosuz İnternet kullanımının yaygınlaştığı evlerde, daha iyi bir Wi-Fi deneyim elde edilebilecek. Bu durum, erişilebilir İnternet hızlarını da ciddi oranda etkileyecek. Maksimum hız, 3,5 Gbps’den 9,6 Gbps’ye çıkacak.

Wi-Fi 6E ise bu artan veri hızı trafiğinin 6 GHz üzerinde çok daha hızlı ve neredeyse tıkanmadan aktarılmasını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.