Wi-Fi ağları, WPA3 ile artık daha güvenli!

Wi-Fi ağları, WPA3 ile artık daha güvenli!

Wi-Fi ağlarındaki güvenlik standartları, daha da iyileşiyor. WPA 2‘den sonra şimdi de WPA3 standardı ile verilerimiz güvence altında.

Ağ içerisinde dolaşan verileri korumak, saldırganlardan korunmak için geliştirilen standartlar, geliştirilmeye devam ediyor.
 

WPA3 güvenlik sistemi ile artık kablosuz bağlantılar daha güvenli olacak!
 

İlk çıktığı zamanlarda basit şifrelerle giriş yapmak mümkünken, bu şifrelerin saldırganlar tarafından kırılması ve ağa sızıntı yapılması, zamanla kolaylaşmıştı. Saldırganlar, ağa erişim elde ettikten sonra, dolaşan verileri takip edebiliyor, diğer kullanıcıları sahte sitelere yönlendirebiliyor ve önemli dosyalara erişebiliyorlardı.


Bu problemleri ortadan kaldırmak için geliştirilen WPA 2 standardı da zamanla ihtiyaçlara yanıt veremez hale geldi.

Qualcomm, bir adım daha ileriye giderek mobil ve altyapı ürünlerinde sektörün en yeni Wi-Fi güvenlik korumalarının kullanılacağını duyurdu. Qualcomm Technologies Wi-Fi Alliance’ın üçüncü nesil güvenlik suiti Wi-Fi Korumalı Erişim’ini (WPA 3) destekliyor.

En son ve en güvenli olan bu protokol, kullanıcı şifrelerine dayanıklı koruma ve hem genel hem de özel Wi-Fi ağlarında daha güçlü gizlilik sunuyor.

Qualcomm Technologies, istemci cihazlar, WCN3998 ve IPQ807x AP platformu için geliştirilen ve yakın zamanda lanse edilen 2×2 802.11ax ile kullanıma hazır çözümün de dahil olduğu bu gelişmiş güvenlik özelliklerini uygulayacağını duyurdu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.