Wi-Fi ağlarında bilgisayar korsanları tehlikesi

Wi-Fi ağlarında bilgisayar korsanları tehlikesi

Wi-Fi yönlendiricimizi ve ağa bağlanan aygıtlarımızı koruyan WPA2 şifreleme protokolünün kırıldığı iddiası ortaya atıldı.

Bilgisayar korsanlarının Wi-Fi şifremizi çalabilecekleri, internet etkinliğimiz izleyebilecekleri veya şifrelenmiş veri akışımızı takip edebilecekleri belirtiliyor.


Wi-Fi yönlendiricimizi ve ağa bağlanan aygıtlarımızı koruyan WPA2 şifreleme protokolünün kırıldığı söyleniyor. Bu, evinizdeki veya ofis ağınızın fiziksel aralığında olan bir bilgisayar korsanı tarafından, Wi-Fi şifrenizi çalabileceği, internet etkinliğinizi izleyebileceği ve şifrelenmemiş veri akışlarınınızı (HTTPS dışındaki bir siteye girilen şifre veya ev güvenlik kameranızdaki video) takip edebileceği anlamına geliyor.

13 yıllık bir teknoloji olan WPA2'nin ömrünü tamamladığına yönelik tartışmalar zaten uzun süredir gündemi meşgul ediyordu. Son yaşanan ve artık sistemin bütün gardını düşüren şeyin KRACK (Key Reinstalition Attacks) saldırıları olduğu belirtiliyor. Saldırılardan endişelenmesi gereken ilk yerler ise büyük şirketler ve resmi devlet kurumları.

Saldırıya karşı ne yapılabilir?

 Yönlendirici üreticiniz bir güvenlik güncelleştirmesi yayınlanıncaya kadar Wi-Fi ağınız savunmasız. Çoğu HTTPS sitesine göz atmaya da izin vermelisiniz, ancak telefonunuzdan veya bilgisayarlarınızdan düz metin olarak gönderilen her şey dinleyiciler tarafından doldurulabilir. Mümkünse, internet etkinliğini daha da belirsiz hale getirmek için bir VPN kullanın. Çünkü VPN internet etkinliğinizi daha belirsiz bir hale getiriyor. 

Buna ek olarak, evinizdeki tüm akıllı ev aygıtları için güvenlik yamaları aramak isteyeceksiniz; yapılandırılmalarına bağlı olarak, veri sızdırmak için kesilebilirler ve bilgisayar korsanlarının kilitlerinizdeki, alarm sistemindeki şifreleri kopyalamasına veya değiştirmesine izin verebilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.