Windows 10 artık 7'den daha popüler!

Windows 10 artık 7'den daha popüler!

Microsoft, artık yavaş yavaş 7'ye olan desteğini bitirmeye hazırlanıyor. Peki kullanıcılar buna hazır mı?

Microsoft, 2018'i dünyanın en değerli şirketi olarak bitirdi, ancak Windows için de önemli bir dönüm noktası oldu bu yıl. Elde edilen verilere göre Windows 10 işletim sistemi şu anda dünyanın en popüler masaüstü işletim sistemi. Windows 7 ise değer üstüne değer kaybetmeye devam ediyor.

Windows 10, Aralık 2018'de masaüstü işletim sistemi pazar payının yüzde 39,22'sini, Windows 7 ise yüzde 36,9'u gördü. Windows 7'nin yaklaşık 10 yıl önce piyasaya çıkmasından bu yana ne kadar popüler olduğunu sanırım belirtmemize gerek yoktur.

Her ne kadar başarılı bir işletim sistemi olarak karşımıza çıksa da 10'un artık 7'den daha popüler olduğu gerçeğini kabullenmemiz gerekiyor. Microsoft, piyasaya çıkmasından sonraki üç yıl içinde Windows 10'u bir milyar cihazda çalıştırmayı planlıyordu, ancak şirket kısa bir süre sonra Windows Phone'un bu amaca taş koyduğunu görerek planını yarıda bırakmayı seçti.

Güncel değerler ise bizlere Windows 10'un şimdi PC'ler, tabletler, telefonlar ve hatta Xbox One konsolları dahil olmak üzere 700 milyondan fazla cihazda çalıştığını gösteriyor. 

Microsoft, bilgisayar kullanıcılarının ücretsiz yükseltme yapma zorunluluğuna ve hatta dört veya beş yaşında bilgisayarları olan tüketicileri hedeflemek için tasarlanan bir "PC ne yapar?" pazarlama kampanyası düzenlemesine rağmen, Windows 7 son yıllarda güçlü bir şekilde yoluna devam etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.