Windows 10 görev çubuğu yeni bir AI kullanacak

Windows 10 görev çubuğu yeni bir AI kullanacak

Microsoft, uzun süredir Windows 10 görev çubuğundaki en büyük görev çubuğu değişikliğini hayata geçiriyor. Firma Windows 10‘da yeni bir hava durumu ve haberler paneli öğesi sunacak.

Microsoft, getireceği yeni güncellemeyle Windows 10’da yeni bir haberler görev çubuğu penceresi sunacak ve hava durumu bilgilerini doğrudan görev çubuğuna yansıtacak. Görev çubuğu ayrıca hisse senedi ve spor bilgilerini içerecek şekilde genişleyecek.

Yeni özellik görev çubuğu etkinleştirildiğinde görünür olacak ve tamamen kişiselleştirilecek. 4 bin 500’den fazla kaynaktan gelen haberleri ve içeriği ortaya çıkarmak için Microsoft News ağını kullanan şirket, hangi haberlerin kullanıcıyla alakalı olup olmadığını öğrenmek için de yeni bir AI kullanacak.

windows-10-gorev-cubugu-yeni-ozelliklerini-sundu-2.jpg

Windows 10 görev çubuğu yeni özelliklerini sundu 

Yeni pencere aracını kullanmak istemeyenler için devre dışı bırakmak da kolay olacak. Yeni pencere öğesi, Windows 10 için Nisan 2021 toplu güncelleştirme ön izlemesini indirenler için sunulmaya başlanacak ve Mayıs Windows güvenlik güncelleştirmesi yayılmaya başladığında önümüzdeki birkaç hafta içinde daha geniş kullanılabilirliğe kavuşacak.

Ocak ayından beri test edilen görev çubuğun şirketin bu yıl işletim sistemi için planladığı 21H1 ve 21H2 güncellemelerinin hemen öncesinde geldi. Microsoft, önümüzdeki ay başlaması beklenen 21H1 güncellemesinin testlerinde son aşamada bulunuyor. Ancak yeni görev çubuğu pencere öğesi, 1909 ya da üzeri sürümleri çalıştıran Windows 10 kullanıcıları tarafından kullanılabilir olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.