Windows 10 göze hoş gelen tasarımlar peşinde

Windows 10 göze hoş gelen tasarımlar peşinde

Windows 10 uygulamaların düğmelerini ve farklı bölümlerini (seçilen, üzerine gelindiğinde vb.) en iyi şekilde göstermek için birkaç yeni tasarım değişikliği üzerinde çalışıyor.

Daha önce Windows 10’da Fluent Design (Akıcı Tasarım Sistemi) ve başlat menüsü için yeni uygulama simgelerini görmüştük. Windows Latest’in haberine göre teknoloji devi, sistem genelinde yaptığı geliştirmelere ek olarak XAML uygulamalarına yeni kullanıcı ara yüzleri getirmekle meşgul. Microsoft’un üzerinde çalıştığı tasarım, çoklu seçim modunda onay kutusu, geçiş değiştirme, fareyle üzerine gelme etkisi gibi yenilikleri içeriyor.

Firma tarafından yayınlanan yeni belgelere göre, tasarımlar XAML Windows uygulamalarının mevcut web ve mobil uygulamalarla aynı seviyeye getirirken kullanıcılara oldukça tanıdık görünecek. Şu anda Windows 10’daki XAML kontrolleri, web ve mobil uygulamalarla tutarsızlık taşıyor. Microsoft’un değişiklik planları ayrıca geçiş anahtarı ve derecelendirme kontrollerinin varsayılan görünümünü değiştirmeyi de içeriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.