Windows 10 güncellemeleri daha sorunsuz oluyor

Windows 10 güncellemeleri daha sorunsuz oluyor

Microsoft, yeni sistemi ile mağdur kullanıcıların sayısını azaltmayı planlıyor.

Windows 10 güncellemeleri, bazı kullanıcılar için büyük bir problem haline gelebiliyor. Özellikle büyük güncellemeler, Windows kullanıcılarının bilgisayarlarını kullanılamaz hale getirebiliyor. Aslında bu durumun temel sebebi, Windows kullanan bilgisayarların çok farklı donanımları kullanmasından kaynaklı. Ancak Microsoft, güncellemeleri çok daha kararlı hale getiriyor.

Microsoft, işletim sisteminin güncelleştirilmesini kolaylaştıran bazı yükseltme ve düzeltme paketlerini bir araya getiren yeni bir Windows 10 güncellemesi yayınladı. Bu yeni yöntemin, indirme ve yüklemelerin başarı oranını artıracağı ve geçmişte görülen bazı olası yükseltme sorunlarını önleyeceği umuluyor.

Microsoft bazen, normal güncellemelerden farklı olarak hizmet yığını güncellemesi yayınlar. Bu özel paket, Windows 10 için yayınlanan güncellemelerin doğru şekilde yüklenmesini engelleyebilecek sorunları çözmek içindir.

Son yayınlanan güncellemenin notlarında, “Hizmet yığını güncelleştirmeleri, aygıtlarınızın Microsoft güncelleştirmelerini yükleyebilmesi için sağlam ve güvenilir bir hizmet yığınına sahip olmanızı sağlar.” ifadesine yer verildi.

Amerikalı teknoloji devi, hizmet yığını güncelleştirmelerini toplu güncelleştirmelerin içine dahil edeceğini açıklamıştı. Bunun sebebi, ayrı olarak yayınlanan bu güncellemelerin bazı özel güncelleştirmelere izin vermemesiydi.

Yeni sürüm, “Windows 10 2004 Version 20H2 isteğe bağlı KB4601382 toplu güncelleştirme önizlemesi” adına sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.