Windows 10'un Kullanıcı Sayısı 270 Milyona Ulaştı

Windows 10'un Kullanıcı Sayısı 270 Milyona Ulaştı

Piyasaya sürülmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçecek olan Microsoft'un Windows 10'u  270 milyon kullanıcı sayısını yakaladı. 

Microsoft'un bundan sonra üzerine işletim sistemi gelmeyeceğini, sadece son işletim sistemini güncelleyerek yenilik sağlayacaklarını açıkladığı Windows 10 büyük bir kullanıcı kitlesine hakim oldu Böylece işletim sistemi pazarın en hızlısı haline geldi.

Microsoft’un politikaları sayesinde pazara hızlı bir giriş yapan Windows 10 pazar payını yükseltmeyi başardı. 270 milyon kullanıcıya ulaşan Windows 10 pazarda 2. durumda.

Pazarın lideri tabiki de Windows 7 sürümü. Önceki ay yüzde 51.89 olan kullanıcı oranı yüzde 48.79’a düşen Windows 7, yine de açık ara önde. Microsoft'un son işletim sistemi ise 0.2 puanlık artışla oranını yüzde 14.35’e çıkarmış. Bununla birlikte, büyümenin yavaşladığı açıkça görülüyor.

Windows 8 ise hala yüzde 12.01 kullanım oranına sahip. Windows 8 yüzde 2.95, Windows 8.1 ise yüzde 9.16 oranında kullanıcıyla buluşuyor. Windows XP ise yüzde 9.66 oranında kullanımda. İlk 5 sıranın ardından gelen ise OSX 10.11 sürümü yüzde 3.96 ile 0.1 puan pay kaybetmiş durumda. Linux ise yüzde 1.78 oranından yüzde 1.56 oranına düşmüş durumda.

Windows 10'un avantajları

Windows 10 ile birlikte Başlat menüsü geri geldi. Ancak alıştığımız Windows 7 tarzı bir Başlat menüsü yok karşımızda. Microsoft, Modern arayüz ile klasik Başlat menüsünü başarılı bir şekilde harmanlayarak oldukça güzel bir iş çıkarmış. Yeniden boyutlanabilir bir yapıya sahip olan Başlat menüsüne, Windows uygulamalarının kutucuklarını eklemek ve bu uygulamalara kolayca ulaşabilmek mümkün. Modern arayüzü kullanmaya devam etmek isteyen kullanıcılar için de bir seçenek mevcut. Başlat menüsü ile ilgili bir diğer büyük gelişme ise, artık arama satırına yazdığınız kelimeler yerel dosyaların yanı sıra internet üzerinde de aranıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.