Windows Dosya Gezgini için önemli güncelleme

Windows Dosya Gezgini için önemli güncelleme

Microsoft yayınladığı Windows güncellemeleri ile birlikte kullanıcılara daha kararlı bir işletim sistemi sunmayı hedefliyor. Son çıkan bilgilere göre şirket şimdilerde Dosya Gezgini arama özelliğinde büyük bir iyileştirme üzerinde çalışıyor.

Microsoft Dosya Gezgini güncellemesi temel olarak, buradaki aramayı Windows araması tarafından destekleyecek, ayrıca OneDrive’da depolanan dosyaları da içerecek. Yeni özellik ilk olarak Windows Insider programına kayıt olan Windows 10 kullanıcılarına kademeli olarak sunulacak. Her şey yolunda giderse işletim sisteminin bu yeni özelliği herkes için yayınlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Windows Insider başkanı Dona Sarkar, birkaç gün içinde Windows Arama tarafından desteklenen yeni özelliği sunmaya başlayacaklarını söyledi. Bu sayede OneDrive içerikleri de geleneksel dizindeki sonuçlarla bir araya getirilecek. Kullanıcı böylelikle bilgisayarında daha kolay bir şekilde aramalar yapabilecek. Dosya Gezgini için yapılan bu güncellemenin asıl sebebi tabii ki kullanıcıya daha hızlı bir kullanıcı deneyimi yaşatmak.

Daha önce çıkan haberlerde Windows 10 güncellemesiyle işletim sisteminin daha şık olacağına dair bilgilere yer vermiştik. Yapılan iyileştirmelerle Microsoft hem tasarım hem de kullanım açısından rakiplerine karşı elini kuvvetlendirmek istiyor diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.