Windows güncellemesi test kullanıcılarına sunuldu!

Windows güncellemesi test kullanıcılarına sunuldu!

Microsoft, Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesi ön sürümümü test kullanıcılarına sundu. Bu güncelleme Microsoft’un bir sonraki büyük sürümü olacak ve gelecek ay daha geniş kitlelere önizleme sürümü olarak sunulacak.

Microsoft geçen sene yaşadığı sorunlar nedeniyle artık daha dikkatli davranıyor. Şirket, 2018 güncellemelerinde mavi ekran ve dosyaların silinmesi konusunda büyük sorun yaşamıştı. Bununla ilgili şirkete davalar açılmış, dosyaları silinen kullanıcılar maddi zarara uğradıklarını iddia etmişlerdi. Şirket, suçlamaları kabul etmiş ve bir çok kullanıcıya tazminat ödeme kararı almıştı.

Microsoft’un son sürümü olan 18362.30, Windows Insider kullanıcısıysanız şu anda Windows Update üzerinden indirilebilir. Eğer Insider kullanıcısı değilseniz ve Mayıs ayını beklemek istemiyorsanız;

Ayarlar>Güncelleme>Güvenlik>Windows Insider seçeneğini tıklayarak güncellemeye hemen erişebilirsiniz. Fakat bu durumda oluşacak sorunları da kabul etmiş olursunuz. Çünkü bu sürüm tamamen test kullanıcılarının denemesi amacı ile tasarlanmıştır. Microsoft konu ile ilgili sorumluluk almadığını sözleşmede belirtmektedir.

Güncellemeler ile birlikte Kaomoji desteği, Windows sanal alan özelliği ve Cortana ile Windows aramasının birbirinden ayrılması ile birlikte bir de Windows 10 için yeni bir tema geliyor. Bunun dışında en önemli özellik ise güncellemelerin artık kapatılıp, ertelenebilecek olması olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.