Windows için iCloud dönemi başladı

Windows için iCloud dönemi başladı

Apple ile Microsoft, Apple iCloud için bir iş birliğine imza attı. 

Ortak bir çalışma kapsamında kendisine zaman harcanan bu proje, aynı zamanda iki yazılım firmasının ektiği bir tohumun yeşermesini sağladı. Bu yazılımsal birleşme, bazı uyumluluk sorunlarının ortadan kaldırılmasını hedefliyor. Windows için iCloud dönemi başladı.

Apple ve Microsoft, Apple iCloud için kolları sıvadı!

Microsoft kendi resmi blogu üzerinden yaptığı açıklamada yetkililerin, Apple kullanıcılarının ve kendi müşterilerinin sahip oldukları bu hesaplar adına bir kolaylık sağlamak istediklerini ifade etti. Apple iCloud hesaplarının avantajlarını hem Windows 10 işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda hem de Apple cihazlarında görmek isteyen iki şirket, oldukça kararlı. Microsoft’un kendi mağazasından edinilebilecek olan “iCloud for Windows” uygulaması, şu an itibariyle aktif.

Ezeli rakipler, iOS işletim sisteminin avantajlarını çok önemsiyor. Zira iş birliği içerisinde olan bu ikili; teknoloji severlerin hem Windows 10’da hem de Apple’da, senkronize ve sorunsuz bir depolamanın keyfini sürmeleri adına çalışıyor. Microsoft Mağazası’ndan elde edilebilen iCloud for Windows uygulaması, dijital platform takipçilerinin hayatını kolaylaştırmayı diliyor. Buna ek olarak depolama ve bilişim servisi, Microsoft’un OneDrive platformunda var olan On-Demand sistemindeki teknolojiyi kullanıyor.

Windows için iCloud nasıl kullanılıyor?

Apple iCloud Drive ve iCloud for Windows uygulamaları ile Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızda yapabilecekleriniz şunlar:

Bilgisayarınızın depolama alanına ihtiyaç duymadan, Dosya Gezgini (File Explorer) arayüzünü kullanarak iCloud Drive dosyalarınıza ulaşmak,Bilgisayarınızda saklamak istediğiniz dosyaları ve klasörleri seçmek,Tüm dosyalarınızı, güvenli bir şekilde, bulut teknolojisinde saklamak,Sakladığınız dosyalarınıza; iOS cihazınızdan, Mac platformundan veya iCloud.com sitesi üzerinden erişebilmek,Herhangi bir dosyayı, doğrudan, Dosya Gezgini üzerinden paylaşmak ve Başkalarıyla kolayca iş birliği gerektiren işler yapmak. iCloud Kullanıcılar, bu sayede bilgisayarlarından veya akıllı telefonlarından bulut bilişim hesaplarında yer alan fotoğraflarına, videolarına, e-postalarına, takvimlerine, dosyalarına ve diğer bilgilerine kolayca erişebilecekler. Son olarak; farklı platformlarda yapılan düzenlemeler, ilgili cihazın yazılımına göre titiz bir şekilde senkronize edilecek. Gelecekte başka ortak bir çalışma içerisine girilecek mi şu an için henüz belirli değil. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.