Windows’taki kötü amaçlı yazılım artık macOS’ta

Windows’taki kötü amaçlı yazılım artık macOS’ta

Yıllardır Windows'ta varlığını sürdüren XLoader kötü amaçlı güvenlik yazılımı, artık macOS işletim sisteminede geçti.

Yıllardır Microsoft’ta varlığını sürdüren ve birçok kimlik hırsızlığına sebebiyet veren XLoader adlı kötü amaçlı yazılım, macOS işletim sistemine taşındı. Yazılım, kullanıcıları kandırarak parolalar ve ekran görüntüsü gibi özelliklere erişebiliyor.

macOS’ta yeni görünen kötü şöhretli yazılım, Windows’a kıyasla daha küçük ölçekli bir tehdit barındırıyor. Ancak her geçen gün büyüyen yazılımın Apple Silicon sürümleri bile çıkmış durumda.

xloader-kotu-amacli-yazilimi-artik-macosta-2.jpg

XLoader her gün büyüyor

macOS sürümünü keşfeden Check Point Security‘den Yaniv Balmas, “Windows ve macOS kötü amaçları yazılımları arasında bir boşluk olsa da, boşluk zamanla yavaş yavaş kapanıyor. Gerçek şu ki, macOS kötü amaçlı yazılımı git gide daha büyük ve daha tehlikeli bir hale geliyor” ifadelerini kullandı.

XLoader her gün büyüyor

Check Point Security, daha önce Apple’ın Kişiler uygulamasından Amazon’un Alexa’sına kadar değişen bir sürü sorunu keşfetmişti. Windows ve Mac’i hedef alan Xloader’ın ise 1 Haziran 2021‘e kadar yılın en çok kullanılan dördüncü kötü amaçlı yazılım aracı olduğu söyleniyor.

XLoader, o kullanıcının açık izni olmadan bir Mac’te barınamıyor ya da çalıştırılamıyor. Bu nedenle kötü amaçlı yazılım, kullanıcıların XLoader’ı çalıştırmalarına izin vermeleri için kandırmak için tasarlanmış sosyal manipülasyon ve mühendislik yöntemleriyle aktif ediliyor.

Kötü niyetli kişiler, XLoader’in arkasındaki şirkete ait belirli sunucuları kullanmak için belirlenmiş bir ek ücreti ödedikleri sürece yazılımı ayda 49 dolardan başlayan fiyatlarla etkin bir şekilde kiralayabiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.