Türkiye, Wordle'da sınıfta kaldı

Türkiye, Wordle'da sınıfta kaldı

Son zamanların en popüler oyunlarından olan internet tabanlı kelime bulma oyunu Wordle'da en başarılı ülkeler açıklandı. Türkiye'nin son sıralarda yer alması göze çarptı.

Yazılım mühendisi Josh Wardle tarafından geliştirilen, size tanınan altı hak ile her gün yenilenen kelimeleri tahmin etmenizi ve sonuçları sosyal medyadan paylaşmanızı sağlayan Wordle, yüksek popülaritesi sebebiyle geçtiğimiz aylarda dev medya şirketi The New York Times tarafından milyonlarca dolara satın alınmıştı.

Kelime sitesi Word Tips tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Wordle’da dünyanın en başarılı; yani kelimeleri en hızlı tahmin edebilen ülkenin ortalama 3,72 tahminle İsveç olduğunu ortaya koydu. Çalışmada, ikinci sırada 3,78 denemeyle İsviçre’nin, üçüncü sırada ise 3.79 tahmin ile Polonya’nın bulunduğu ifade edildi. Türkiye'nin ise 4.07 tahmin ile son sıralarda yer alması göze çarptı.

f544465874256324145ae7a62e760c9b4e5ac126.jpeg

Türkiye’nin oyundaki durumuna bakıldığında ise sınıfta kaldığı görüldü. Araştırmanın sonuçlarına göre ülkemiz, 49 ülkenin bulunduğu çalışmada 4,07 tahmin sayısı ile Portekiz ve Fransa ile 41’inci sırayı paylaştı. Wordle’ın oldukça popüler olduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin 3.92 tahminle 18. sırada bulunduğu ifade edilirken, oyunda dünyanın en başarısız ülkesinin 4.42 puanla Mısır olduğu aktarıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.