Xbox Elite oyun kumandası yenileniyor!

Xbox Elite oyun kumandası yenileniyor!

Microsoft yeni aldığı bir patentle, çok beğenilen Xbox Elite oyun kumandası için daha fazla kişileştirilen bir tasarım üzerinde çalışıyor.

Microsoft böylece oyun dünyasında fenomen haline gelen Elite oyun kumandasıyla, konsol pazarında daha iddialı olmanın peşinde. PlayStation‘ın piyasada ki en büyük rakibi olan Xbox, konsol piyasasının en iyi oyun kumandalarından birine sahip. Özellikle Xbox Elite  birçok oyun severin hayalini süslüyor.

Yeni Xbox Elite oyun kumandası nasıl olacak?

Elite ile, oyunlarda kumandanın belli alanlarını kitlemeniz ve oyun içinde yanlış tuşa basma gibi durumların önüne geçmek mümkün. Bunu bir tür mıknatısla sağlayan kumanda, şimdi ise daha ergonomik ve özelleştirilebilir hale geliyor. Microsoft‘un aldığı patente bakılırsa, oyun kumandasının her bir parçasını yerinden çıkabiliyor. Bu da joystick, yön tuşları ve ana kontrol tuşlarının yerini değiştirebilmenize olanak sağlıyor.

Kısacası bu oyun kumandasıyla istediğiniz gibi kendinize özel bir oyun kumandası tasarlamanız mümkün. Basit bir özellik gibi gelse de her oyun tarzı için kullanılan tuşlara göre yeni bir düzenleme yapabilmek iştah kabartan bir özellik. Ancak Elite, oyun piyasasında sarsılmaz bir şöhrete sahip. Henüz patent aşamasında olan yeni Elite‘in özelleştirilebilir tasarımının ne kadar kullanışlı olabileceğini şu an için sadece tahmin edebiliyoruz. Kumandanın parçalarının kaybolabilmesi, sürekli değiştirilen parçaların bir süre sonra aşınması ve yerlerine oturmaması gibi sorunlarla karşılaşmak olası.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.