Xiaomi’nin hisse değerleri büyük düşüşte!

Xiaomi’nin hisse değerleri büyük düşüşte!

Apple hisseleriyle alakalı son zamanlarda pek çok haber yapıyoruz. Apple, zirveye ulaştıktan bir süre sonra, yüzde 34‘e yakın değer kaybı yaşadı.

Apple CEO’su Tim Cook, Çin’deki iPhone satışlarının düşmesinin gelirlere yansıdığını açıklayınca, geçtiğimiz hafta da Apple için oldukça kötü bir şekilde geçti. Hemen bu açıklamanın ardından Apple hisseleri yaklaşık yüzde 10 daha değer kaybetti. Çin’in Apple’ı olarak da adlandırılan Xiaomi’nin hisse değerleri de, son zamanlarda düşüş yaşıyor.

Xiaomi, Kasım ayında yakaladığı ufak yükselişin ardından, hisselerde tekrar düşüş yaşama noktasına geldi. Son üç gün içinde şirketin hisse değerleri yüzde 17’den fazla düştü. Bu düşüş, Xiaomi’nin değerinden 6,2 milyar dolar götürdü dersek, olayın ne kadar ciddi olduğu daha net anlaşılabilir. Xiaomi'nin hisse değerleri

Xiaomi, Hong Kong borsasında işlem görmekte. Bu düşüşün bir diğer önemli tarafı ise, şirketin hisselerinin ilk kez 10 Hong Kong dolarının altını görmesinde. Çin’li kaynaklar bu düşüşün nedenini iki farklı sebeple açıklıyor. Bunlardan ilki, Çin ekonomisinde yaşanan durgunluk. Diğer neden ise Huawei gibi yerel şirketlerle yaşanan sert rekabet. Yılın başından itibaren çok büyük kayıplara uğrayan Xiaomi’nin güncel değeri 274 milyar dolar seviyesinde.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.